В мерії Києва показали, як виглядають укриття у школах (ФОТО)

Скільки дітей розпочнуть навчання в столичних закладах

У Києві до нового навчального року готова 421 школа, де з першого вересня розпочнуть навчання 138 тисяч дітей. Про це поінформували в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними мерії, загалом у столиці зараз перебувають майже 180 тисяч школярів, з них 3,6 тисяч – діти-переселенці. У режимі офлайн зможуть працювати лише школи, де є укриття або такий об’єкт є поруч у пішій доступності. Такі заклади у Києві готові одночасно прийняти 145 тисяч школярів. Ще 22 школи столиці працюватимуть виключно онлайн, оскільки в них та поблизу немає укриттів.

Щоб освітній процес не припинявся під час тривоги, в укриттях облаштовані навчальні класи. Кожен день буде починатися з нагадування про заходи безпеки. Батьки мають змогу змінити формат навчання дитини протягом року. Учні шкіл, що не відкриються для очного навчання, можуть за наявності місць перейти до іншого закладу для освіти офлайн.

Нагадаємо, у Києві вирішили в новому навчальному році повністю відмовитись від викладання предметів російською мовою та не вивчати ані російську мову, ані російську літературу взагалі — ані як предмету, ані факультативно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бучі за участі першої леді України Олени Зеленської представили проект фабрики-кухні. Підприємство збудують в контексті продовження ініціативи дружини президента з реформи шкільного харчування. Фабрика-кухня розрахована на приготування до 10 тисяч порцій. Проект фабрики-кухні у Бучі профінансує син відомого інвестора з США, американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет. Скільки знадобиться грошей на цей амбітний проект поки що невідомо, але запрацювати фабрика-кухня в Бучі має вже за рік — з 1 вересня 2023 року.

Читайте також, що захисні споруди в школах і дитсадках зникнуть з карти укриттів у столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися