Маріупольський ліцей тепер працюватиме в Києві, — Кличко

Мер столиці розповів подробиці

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про створення в столиці Маріупольського міського ліцею. Подробиці розповів мер Києва Віталій Кличко, передають "Коментарі".

Маріупольський ліцей багато років був одним із лідерів освітньої галузі України, зазначив Київський міський голова Віталій Кличко. Цього навчального в ліцеї у дванадцяти класах навчаються 270 учнів, з них майже 60 школярів хочуть навчатися в очному форматі та проживати в пансіоні.

"Оболонська райдержадміністрація запропонувала для розміщення Маріупольського ліцею третій поверх спеціальної школи №4, що в Пущі-Водиці на вулиці Юнкерова. Створення і функціонування в столиці цього закладу – це наша підтримка і допомога мужнім мешканцям Маріуполя", – прокоментував Кличко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маріупольський державний університет розпочав новий навчальний рік на базі Київського національного університету будівництва і архітектури. Про відновлення навчального процесу у столиці розповів ректор вишу-переселенця Микола Трофименко. За його словами, колектив вишу відновив роботу в Києві ще всередині квітня. Це вдалося зробити завдяки тому, що на початку повномасштабного вторгнення російських військ з університету вивезли всі сервери, важливі документи та інформаційні бази. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, за результатами вступної компанії в Україні три столичних університети увійшли п’ятірку найкращих. На першому місці серед українських закладів вищої освіти за кількістю поданих заяв під час вступної компанії опинився Національний університет "Львівська політехніка". Друге місце серед лідерів посів "Львівський національний університет імені Івана Франка". На третьому місці — Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". П’ятірку лідерів замкнули ще два столичних виші — це "Київський національний університет імені Тараса Шевченка" та "Національний авіаційний університет".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися