У Києві навчальні заклади обладнають "тривожними кнопками"

Правоохоронці пропонують безоплатно встановити сигналізацію та систему швидкого реагування

У Києві навчальні заклади обладнають сигналізацією та "тривожними кнопками". Про це повідомляє пресслужба поліції Київської області. 

"Управління поліції охорони в Київській області розпочало оснащення закладів освіти системою сигналізації та "тривожною кнопкою". Співробітники поліції охорони пропонують безоплатно встановити сигналізацію та систему швидкого реагування у школі, університеті чи коледжі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у разі появи позаштатної ситуації достатньо натиснути на кнопку, і вже за кілька хвилин на місці буде група реагування.

В управлінні поліції охорони в Київській області нагадали, що поліція охорони – єдина охоронна структура, працівники якої мають дозвіл на носіння, застосування зброї та проведення затримання правопорушників.  

Правоохоронці звертають увагу, що професійна охорона – це не лише інструмент оперативного реагування, а й засіб протидії й стримування. У деяких випадках цього цілком достатньо для запобігання появі нештатної ситуації.

Моніторинг навчальних прогалин: у Києві з'ясують обсяг освітніх втрат школярів. У Києві проведуть моніторинг навчальних прогалин, що виникли у школярів у зв’язку з повітряними тривогами, відсутністю світла та доступу до мережі. Відповідне рішення ухвалено київським Департаментом освіти і науки.

Моніторинг освітніх втрат буде проведений серед учнів 8 та 10 класів шляхом комп'ютерного тестування. У ході дослідження проаналізують навчальні досягнення школярів з української мови, математики, історії, фізики та хімії. Роботи учнів не оцінюватимуться, а їх результати будуть враховані лише для опрацювання цих тем у другому семестрі. Учні не вказуватимуть своє ім’я та прізвище, зазначаючи лише номер своєї школи та клас.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися