В центрі Києва відкрили цікавий святковий простір для дітей

Яку програму підготували організатори

У Києві на Арсенальній площі відкрили святковий зимовий простір "Спільно Різдво". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

За даними мерії столиці, на території  простору можна записати трек із колядок та щедрівок із молодими українськими виконавцями, створити авторську різдвяну листівку, змайструвати солом’яного "павука" чи зробити маску до свята Маланки. Святкові заходи організував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та партнери. Організатори культурного простору мають на меті згуртувати дітей та молодь навколо національних традицій.

Для дітей та молоді віком від 7 до 17 років підготували насичену тритижневу програму з лекціями та майстер-класами. Заходи розраховані на підтримку та покращення психоемоційного стану дітей та підлітків. Учасників навчатимуть, як покращити фізичне і психічне здоров’я, правильно харчуватися та ознайомлять з правилами мінної безпеки в ігровій формі.

"Попри темряву ми прагнемо подарувати дітям та молоді святкову атмосферу. Ми створили простір, де всі охочі зможуть знайти нових друзів та згуртуватися навколо креативних практик і суспільно важливих тем", – прокоментував задум заходу голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Вхід на святковий зимовий простір вільний за умови попередньої реєстрації. Групи будуть об’єднуватися за віковим параметром і щодня відбуватимуться щонайменше три різні події. Локація працюватиме до 14 січня. Обрати майстер-клас, який підходить за датою та віком учасників, можна за посиланням.

В новорічні вихідні можна відвідати наступні майстер-класи:

·       у суботу, 31 грудня, о 12:00 – "Виготовлення різдвяних зірок" (13-17 років), реєстрація тут;

·       у неділю, 1 січня, – "Акторська майстерність" о 14:30 (7-12 років), реєстрація тут; о 17:00 (13-17 років), реєстрація тут.

Святковий зимовий простір "Спільно Різдво" – це частина програми ЮНІСЕФ зі створення в Україні просторів та сервісів, дружніх до дітей. Цього року ЮНІСЕФ із партнерами відкрив по всій Україні 140 дитячих точок "Спільно", щоб надати дітям і їхнім опікунам інклюзивні соціальні послуги. Майже 400 тисяч відвідувачів цих просторів мали можливість гратися, розвиватися, брати участь у воркшопах та майстер-класах, отримати консультації медиків і психологів та доступ до інформації про гуманітарну підтримку ЮНІСЕФ.

Організаторами "Спільно Різдво" є Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Український католицький університет та громадська організація "Культурна платформа Закарпаття".

Нагадаємо, у Києві не скасовуватимуть комендантську годину під час новорічних свят. Через війну великих святкувань у столиці в Новий рік та на Різдво не проводитимуть. Головна ялинка країни, встановлена в столиці на Софійській площі, сяятиме протягом дня в Новий рік, 31 грудня, та на Різдво. Новорічне дерево прикрашене енергоефективними гірляндами та живиться від генератора. Святкову ілюмінацію на ялинці також вмикатимуть у Києві щодня з 17:00 до 21:00.

Окрім того, у Києві на новорічні та різдвяні свята курсуватиме казковий ретро-поїзд на паровозній тязі. У складі поїзда два старовинні паровози і п'ять пасажирських вагонів, серед яких вагон-буфет. На вокзалі пасажирів ретро-поїзду зустрінуть казкові помічники Святого Миколая, а у вагонах вихованці Київської дитячої залізниці проведуть цікаву екскурсію про історію Києва.

Дивіться також фото, як відомий швейцарський художник підсвітив до Різдва будівлі та церкви у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися