В мерії Києва розповіли про комендантську годину на Новий рік

Чи скасують обмеження під час свят

У Києві не скасовуватимуть комендантську годину під час новорічних свят. Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив заступник Київського міського голови Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

За його словами, великих святкувань у Києві в Новий рік та на Різдво не проводитимуть. Головна ялинка країни, встановлена в столиці на Софійській площі, сяятиме протягом дня в Новий рік, 31 грудня, та на Різдво.

Під час повітряної тривоги новорічну ялинку не підсвічуватимуть. Новорічне дерево також планують вмикати у Києві в звичайні дні з 17:00 до 22:00. Однак це питання поки що вирішують.

Попри війну, новорічна ялинка у Києві традиційно засяяла 19 грудня, в День Святого Миколая. Через бойові дії в Україні в столиці цього року змінили формат святкувань новорічних свят. Головне новорічне дерево завдовжки в дванадцять метрів назвали "Ялинкою незламності".

У Києві засипали столичну владу петиціями щодо скасування комендантської години під час новорічних свят у столиці. Однак пропозиції киян розділилися. Одні автори петицій пропонували скасувати комендантську годину під час новорічних свят, інші були проти через війну та небезпеку обстрілів, а хтось пропонував скоротити час дії обмежень.

Нагадаємо, у Києві під новорічні свята розпочали роботу ярмарки із продажу натуральних ялинок. Ці локації в столиці починатимуть роботу поступово і працюватимуть до 31 грудня. Перелік адрес можна повидитись на офіційному сайті мерії Києва. Окрім того, в столиці почали контролювати законність продажу хвойних дерев. Це робитимуть інспектори благоустрою. В КМДА зазначили, що усі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку з усією інформацією про походження хвойного дерева.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію з вимогою не встановлювати новорічну ялинку у столиці. У зверненні до столичної влади йшлося про недоречність встановлення новорічної ялинки в Києві під час війни. В профільній комісії зазначили, що в столиці не будуть витрачати бюджетні кошти на встановлення головної ялинки країни у Києві. За це платять меценати та спонсори, наголосили в мерії Києва.

Читайте також, яка вартість хвойних дерев на ялинкових ярмарках у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися