"Це недоречно": кияни вимагають не встановлювати новорічну ялинку

Кияни пропонують відмовитись від головної ялинки України

Кияни пропонують не встановлювати новорічну ялинку у столиці, а гроші віддати на допомогу захисникам. Відповідна петиція з'явилася на сайті Київської міської ради.

"Вважаю недоречним встановлювати ялинку - витрачати кошти на її придбання, монтаж, обслуговування та демонтаж. Виділені кошти доречніше витратити на допомогу ЗСУ чи допомогу ВПО. Розумію, що свято має бути, але нехай воно буде у кожного вдома, а ми як свідомі мешканці столиці в той же час можемо в цьому році обійтися без встановлення головної ялинки Країни. Адже наразі головне свято, на яке очікує кожен українець - це День Перемоги. В кінці хочу процитувати пана Поворознюка: "Давайте ....виграєм війну, давайте закінчимо це б..., а потом уже будемо розбираться", - і запропонувати всі святкування, які потребують немалих коштів, перенести на потім", - пише автор петиції Наталія Попович.

Петиція отримала більш ніж 6 тисяч підписів протягом лише 12 годин, хоча загалом на їх збір відводиться 60 днів.

Якою буде головна новорічна ялинка у Києві: організатори показали ескіз (ФОТО). Попри повномасштабну війну, у Києві буде встановлена головна ялинка країни як символ Нового року та Різдва. Цього року не буде традиційних масових святкувань, проте ялинку планують встановити. Вже розроблено декілька варіантів ескізів головної новорічної ялинки 2022-2023. Один із ескізів опублікували "Коментарі". Ялинка виконана в кольорах національного прапора, у підніжжі стоять янголи, а на маківці замість різдвяної зірки – тризуб.

Якою буде новорічна атмосфера у Києві: чи встановлять у столиці ялинку.

"В першу чергу, ми відштовхуємося від безпеки. По-перше, Новий рік та Різдво ніхто скасовувати не буде. А щодо святкування, то кожен зможе відсвяткувати у родині, а таких масових святкувань стовідсотково не буде. Ближче до Нового року зможу більш конкретно сказати, але поки і ялинку розглядаємо, і також атмосфера Нового року повинна бути", - сказав Віталій Кличко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрей

10 листопада 2022, 19:28

Это явно несамодостаточные люди, с комплексами.

Игорь

9 листопада 2022, 10:28

Я вважаю ялинка потрібна. Депресія і так сильна, тільки но новини подивитись. Скоморохів може і не потрібно, але ялинка створить настрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися