Ярмарки з продажу ялинок почали працювати у Києві (ФОТО)

Де купити новорічне дерево

У Києві під новорічні свята розпочали роботу ярмарки із продажу натуральних хвойних дерев. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної мерії.

За даними Київської міської державної адміністрації, ярмарки в столиці починатимуть роботу поступово і працюватимуть до 31 грудня. Перелік локацій можна повидитись на офіційному сайті мерії Києва.

У Києві вже почали контролювати законність продажу хвойних дерев у столиці. Це робитимуть інспектори благоустрою. В КМДА зазначили, що усі натуральні ялинки мають бути чиповані або мати бирку з усією інформацією про походження хвойного дерева.

Окрім того, в столиці триває кампанія для збереження хвойних рослин у передноворічний період. За незаконно зрубане дерево штраф може сягати кількох тисяч гривень. В парку "Партизанської слави" на гарячому вже спіймали чоловіка, який спиляв і намагався вкрасти хвойне дерево.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію з вимогою не встановлювати новорічну ялинку у столиці. У зверненні до столичної влади йшлося про недоречність встановлення новорічної ялинки в Києві під час війни. В профільній комісії зазначили, що в столиці не будуть витрачати бюджетні кошти на встановлення головної ялинки країни у Києві. За це платять меценати та спонсори, наголосили в мерії Києва.

Читайте також та дивіться фото, як в центрі Києва встановили новорічну ялинку, та як її прикрасили.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися