В мерії Києва назвали умови встановлення новорічної ялинки

Що кажуть представники влади у відповідь на петицію киян

Комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій розглянула петицію з вимогою не встановлювати новорічну ялинку у столиці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію мерії Києва.

У зверненні до столичної влади авторка петиції Наталія Попович вказала на недоречність встановлення новорічної ялинки в Києві під час війни. На її думку, замість того, щоб витрачати на це кошти, краще направити гроші на допомогу українським захисникам. Голова профільної комісії Київради Вікторія Муха зазначила, що у столиці не планували витрачати бюджетні кошти на встановлення головної ялинки країни у Києві.

"Фінальне рішення, чи встановлювати ялинку ми прийматимемо, виходячи з безпекової ситуації. Утім, я вважаю, що відмова від одного з головних символів святкування Різдва та Нового року буде неправильним сигналом. Адже всі ми віримо, що добро переможе зло, світло переможе темряву", — заявила Муха.

Голова комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій наголосила, що столична влада не дозволить російським окупантам вкрасти у дітей Новорічні свята. Рішення про встановлення новорічної ялинки у Києві ухвалять після консультацій з силами оборони. Якщо це рішення буде позитивним новорічну ялинку в столиці встановлять виключно за рахунок меценатів.

"До нас вже звернулися меценати та соціально відповідальний бізнес із пропозицією допомогти у встановленні та оформленні ялинки. Нам готові надати і саме новорічне дерево, і прикраси, а також генератор для підсвічення ялинки", — прокоментувала розгляд петиції заступниця мера Києва Ганна Старостенко.

Після новорічних свят генератор планують передати до установи критичної інфраструктури або на фронт. В мерії Києва також розглядають варіант, що підсвічуватимуть ялинку лише в певні дні або години. Наприклад, у день відкриття 19 грудня, у Новий рік, а також на Різдво 25 грудня та 7 січня. Окрім того, у Києві цього року відмовились від святкового ярмарку та концертів біля новорічної ялинки.

Нагадаємо, напередодні виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в Київській області електроенергії може не бути днями з вмиканням на дві-три години. Він заявив, що зараз мова йде вже не про планові відключення, а про планові включення електроенергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють

Читайте також, що влада Києва не виключає блекауту в столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

19 листопада 2022, 10:15

Больные на голову дегенераты. Какие еще праздники?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися