Кулеба перевірив, як заклади освіти Київщини адаптувалися до умов воєнного стану

Під час війни учні та дошкільнята можуть навчатися офлайн тільки там, де є укриття

Олексій Кулеба, очільник Київської обласної військової адміністрації, здійснив робочу поїздку на Фастівщину, щоб ознайомитися з тим, як навчальні заклади адаптуються до умов воєнного стану. Про це повідомляє пресслужба Київської ОВА.

Кулеба зазначив, що 76% навчальних закладів Фастівського району мають укриття. Це 27 дитячих садків та 53 школи. Решта 12 користуються укриттями в інших установах, розташованих неподалік.

Крім того, п'ять дитячих садків та п'ять шкіл знаходяться на завершальній стадії ремонту своїх укриттів.

Більшість укриттів обладнані стільцями, столами для навчання та диванами. У них також є туалети, опалення, доступ до Інтернету та запаси їжі. 

Олексій Кулеба зазначив, що під час війни школярі та дошкільнята можуть навчатися очно лише там, де наявне укриття або сховище неподалік. Важливо, щоб ці приміщення були сучасними та комфортними, щоб діти перечекали там небезпеку.

Окрему увагу голова КОВА приділив дитячим садкам району та поставив чітке завдання перед місцевою владою якнайшвидше відкрити дитсадки, які були закриті у зв'язку з відсутністю укриттів. Сховища повинні бути організовані якнайшвидше. Діти повинні рости в колі друзів, в колективі, спілкуючись і розвиваючи соціальні навички.

Він також подякував головам громад та працівникам освіти за облаштування укриттів так, щоб ними могли користуватися не лише діти, а й місцеві мешканці.

Нагадуємо, що мер Броварів заборонив під час тривоги виганяти людей з "Пунктів незламності". У Броварах 5 із 7 "Пунктів незламності" розташовані в ліцеях та дитячих садочках. Під час повітряної тривоги всі відвідувачі навчального закладу мають пройти в укриття.

Проте працівники шкіл не дозволяють відвідувачам цих "Пунктів незламності" спуститися в укриття, бо під час навчального процесу там перебувають діти. Тому люди змушені виходити на вулицю.

Читайте также