На Київщині відкрили новий навчально-практичний центр (ФОТО)

Де можна опанувати затребувані професії

У Переяславі на базі закладу професійно-технічної освіти створили новий навчально-практичний центр для бажаючих отримати затребувану спеціальність. Про це розповіли в Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

Для нового навчально-практичного центру в Переяславі за кошти державного та обласного бюджетів, а також за кошти спеціального фонду закупили сучасне устаткування. Обладнання потрібне для проведення лабораторно-практичних занять за професіями "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва" та "Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин і устаткування". Зараз в цьому навчальному закладі здобувають освіту понад пів тисячі людей. Підготовка кваліфікованих робітників у закладі здійснюється за такими професійними напрямами:

        сільське господарство;

        громадське харчування;

        електротехніка;

        легка промисловість;

        промисловість та автомобільний транспорт.

Загалом в Київській області на базі закладів професійно-технічної освіти створили два десятки навчально-практичних центрів за різним галузевим спрямуванням. Із них одинадцять – за рахунок субвенції з державного та обласного бюджетів. Такі центри мають допомогти вдосконалити практичну підготовку здобувачів професійно-технічної освіти відповідно до сучасних потреб економіки та підвищити кваліфікацію педагогічних працівників.

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України в Київській області зруйновано навчально-практичні центри у Васильківському професійному ліцеї, пошкоджено та розграбовано навчально-практичні центри в Бородянському професійному аграрному ліцеї та Катюжанському вищому професійному училищі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися