Після довгих зимових канікул у школах Києва відновлять навчання

Подробиці розповіли в мерії столиці

У Києві з понеділка, 30 січня, після довгих зимових канікул відновлять навчання у школах. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

За його словами, 97% столичних шкіл, де є укриття, відновлять навчання у змішаному форматі – як онлайн, так і офлайн. Ці навчальні заклади мають прийняти близько 117 тисяч школярів.

"Під час зимових канікул у навчальних закладах проводились додаткові роботи із впорядкування укриттів. Тож сьогодні там можуть отримати прихисток понад 189 тисяч осіб – на 42 тисячі більше, ніж на початку навчального року", – заявив Мондриївський.

Заступник мера Києва зазначив, що школи столиці перевірили щодо готовності до другого семестру.

"Особливо звертали увагу на пошкоджені під час повітряних атак школи. Хочу зазначити, що вони готові приймати учнів. Опалення підключене, персонал проінструктовано на випадок нових небезпек. Крім того, провели роботи, які мають забезпечити якісне і безперебійне підключення до інтернету", — розповів посадовець.

Заступник голови КМДА додав, що завдяки довгим зимовим канікулам столичним школам вдалося суттєво зекономити на опаленні та витратах на електроенергію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в рамках програми будівництва та регіонального розвитку провели реконструкцію однієї зі шкіл в Дарницькому районі столиці. Під час реконструкції середньої загальноосвітньої школи I-III ступеня № 289 зробили ремонт фасаду будівлі з облаштуванням території. Навчальний заклад розташований на вулиці Дениса Антіпова, 14.

Нагадаємо, в Бучі одна з найбільш постраждалих під час бойових дій шкіл отримала унікальний інноваційний комплекс для навчання в умовах вимкнення електроенергії. Чотири коробки містять обладнання, що дозволяє вчителям працювати з учнями на комп’ютерах в умовах відсутності світла. Унікальний інноваційний комплекс вчителям Бучі подарував проект "Бібліотеки без кордонів".

Читайте також, як у Києві привласнили понад мільйон гривень під час закупівлі генераторів для укриттів в навчальних закладах столиці.

Читайте также