У Києві за відмову перейти на українську звільнили викладачку вишу

Адміністрацією університету прийнято рішення про звільнення викладачки

Викладачку кафедри статистики Київського національного торговельно-економічного університету звільнили через недотримання нею педагогічної етики та відмову перейти на українську мову під час навчального процесу. Про це повідомляється на сторінці КНТЕУ у Facebook, передають "Коментарі".

Як стало відомо, викладачка читала лекції російською мовою. Коли студенти попросили її перейти на українську, вона відмовилася, пояснивши це тим, що вони не воюють та не "сидять в окопах", хоча вже повнолітні. Запис порушення викладачкою професійної етики опублікували у студентському телеграм-каналі.

На сторінці КНТЕУ повідомляється, що університет отримав звернення від студентів та матеріали про порушення викладачем Іванченко М. О. педагогічної етики, використання мови агресора та неправомірні висловлювання на адресу студентів. Колектив університету засудив такі дії викладача, й адміністрацією університету прийнято рішення про її звільнення.

Нагадуємо, що у Києво-Могилянській академії заборонили російську мову. Якщо викладання російською не ведеться в університеті вже дуже давно, то тепер заборона стосується і спілкування між собою російською у стінах Могилянки. Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу. Ця норма прописана у нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися