До переліку обов’язкових предметів на НМТ додали Історію України: подробиці

Основним нововведенням НМТ-2024 є тестування з 4 предметів

У 2024 році відбудуться зміни у форматі національного мультипредметного тесту (НМТ). Вступники обов’язково пройдуть тестування вже з 4 предметів, включаючи історію України.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Основним нововведенням НМТ-2024 є тестування з 4 предметів, три з яких — українська мова, історія України та математика — є обов’язковими. Вибір ще одного предмету залишається на вибір абітурієнта. Українська мова є необхідним складником тестування для всіх спеціальностей. Математика оцінює аналітичні та логічні навички. 

Формат НМТ у 2024 році: 3+1. Відтепер вступники в обов’язковому порядку складатимуть не 3 предмети, а 4: українську мову, математику, історію України та один предмет на вибір. Усі предмети учасники тестування складатимуть в один день у такому форматі: 2 години тестування, перерва і ще 2 години тестування. Таким чином ми рухаємось до стандартів європейських країн, де на випуску зі школи перевіряють знання не менш ніж з 5 предметів, — зазначив заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький

В міністерстві зазначають, що включення історії України до переліку обов'язкових предметів для тестування є великим кроком у сприянні національній свідомості та самоідентифікації. Це сприяє формуванню навичок аналітичного та критичного мислення, розвиває здатність встановлювати причинно-наслідкові зв'язки, розпізнавати тенденції та закономірності, а також стійкість до історичних маніпуляцій та фейків.

"Коментарі" писали, що під час благодійного вечора яку організувала платформа United24 та посол проекту Річард Бренсон у Нью-Йорку вдалося зібрати 635 тисяч доларів для відбудови шкіл на Київщині.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися