Майже тисячу студентів відрахували зі столичного ВНЗ

В КПІ розповіли про результати сесії

Поточний навчальний рік завершується - навчальні заклади підбивають підсумки. Так, у КПІ ім. Ігоря Сікорського розповіли, що за результатами сесії було відраховано чимало студентів, повідомляє портал "Коментарі".

“Підбито результати сесії. 592 особи направлено на повторне прослуховування освітніх програм; 956 осіб — відраховано”, - повідомили в ректораті інституту.

Також розповіли про новини вступної кампанії. “Триває реєстрація заяв на проходження фахових вступних випробувань до магістратури. Вони відбудуться з 17 до 28 липня”, - йдеться у повідомленні.

Є в інституті й отримувачі високих стипендій - семеро студенти отримуватимуть стипендію від Президента України, п’ятеро — від Верховної Ради України, ще двоє — від Кабінету Міністрів.

А тим часом інститут уже готується до наступного навчального року. Готується наказ про організацію освітнього процесу в осінньо-зимовий період.

“З 22 липня приймають документи на вступ до аспірантури. Лише 40% вступників склали ЄВІ на 160 і більше балів. Київська політехніка надіслала до МОН пропозиції щодо збільшення бюджетних місць в аспірантурі: планується, що за очною формою університет зможе прийняти 552 особи, за вечірньою — 22”, - розповіли в ректораті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що правила вступу на навчання до аспірантури у 2024 році оновили. Зміни запровадили через надмірний ажіотаж бажаючих вступити до аспірантури серед чоловіків мобілізаційного віку.

Що змінилося та як зміни вплинуть на мобілізаційні заходи в Україні, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися