За відсутність укриттів у школах Київщини суворо каратимуть: де проблеми з безпекою

Всі школи у Київській області мають забезпечити навчання у форматі офлайн

У Київській області підбили проміжні підсумки підготовки до нового навчального року на відповідній нараді. Майже за три тижні школярі мають повернутися за парти, і цього року у Київській області не має бути шкіл, які працюють виключно дистанційно. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської ОВА.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко зазначив, що залишилося понад 20 днів, щоб підготувати заклади освіти до навчання дітей в офлайн форматі. Серед ключових акцентів – питання завершення будівництва нових та капремонтів існуючих укриттів в закладах освіти.

За словами начальника КОВА, у деяких громадах є питання щодо темпів будівництва укриттів для шкіл та дитсадків. В першу чергу це стосується Немішаївської, Васильківської, Калинівської та Боярської територіальних громад. 

“До початку нового навчального року капітально відремонтують 8 укриттів у Бориспільській, Броварській, Білоцерківській, Пірнівській, Бишівській ТГ. А до кінця 2024 року заплановано завершити капремонти ще 12 укриттів: Бориспільська ТГ – 1, Гірська ТГ – 2, Золочівська ТГ – 1, Калитянська ТГ – 2, Іванківська ТГ – 1, Поліська (реконструкція) – 1, Богуславська – 1, Феодосіївська – 1, Броварська – 1, Боярська – 1”, - уточнили у Київській ОВА.

При підготовці закладів освіти до нового навчального року розпочались та тривають ремонтні роботи в укриттях 107 закладів освіти, з них 25 – капітальні ремонти. За інформацією громад, до початку навчального року мають завершитись всі поточні ремонти в укриттях.

За словами Руслана Кравченка визначили чітку вимогу: якщо діти з 2 вересня не заходять на повноцінне офлайн навчання через відсутність або неготовність укриттів – область забирає виділену субвенцію і перерозподіляє її на допомогу тим громадам, які зацікавлені в ефективній і швидкій реалізації проєктів.

У Київській ОВА нагадали, що у 2023-2024 навчальному році мережа закладів загальної середньої освіти становила 627 шкіл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві оголосили тендер на будівництво протирадіаційного укриття


Читайте также