Старшокласникам пропонують долучитися до оборони України: умови

Старшокласників навчатимуть розпізнавати дезінформацію

Росія веде боротьбу проти України відразу на декількох фронтах. Важливим також є інформаційний фронт, адже ворог постійно застосовує ІПСО. Українських школярів планують безплатно навчити швидкому та точному розпізнаванню інформаційних фейків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію КМДА. 

Проєкт з фактчекінгу та дезінформації для старшокласників 15-17 років запускають IREX in Ukraine та Куншт. У межах проєкту відберуть 100 українських підлітків, які навчатимуться в найкращих медіатренерів України. Після навчання зможуть швидко помічати брехню й знаходити правду, знайдуть однодумців.

Передбачається, що школярі використовуватимуть соцмережі для пошуку та спростування дезінформації і поширюватимуть поради з медіаграмотності серед своїх однолітків в Instagram.

У рамках навчання проведуть 16 онлайн-тренінгів. Старшокласників навчать створювати інформативні короткі відео. Усього учасники за підтримки кураторів спростують щонайменше 600 випадків дезінформації.

Щоб не заважати освітньому процесу, навчання будуть заплановані на позашкільні години і займатимуть менш ніж чотири години на тиждень.

Дедлайн подачі заявок – до 23:59 25 серпня (неділя). Листи з результатами відбору учасники та учасниці отримають до 29 серпня включно.

Детальніше про проєкт за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у липні росія поширювала цинічний фейк про Київ. Мережею поширювали відеозапис, який нібито свідчить про те, що постраждалі від обстрілу “Охматдиту” несправжні. Детальніше про російські вигадки читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися