Росія поширює цинічний фейк про Київ (ФОТО)

Росія намагається зняти з себе вину за обстріл “Охматдиту”

Сьогодні мережею поширювався відеозапис, який нібито свідчить про те, що постраждалі від обстрілу “Охматдиту” несправжні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центр протидії дезінформації.

На відеозаписі дві особи - одна в одязі, схожому на уніформу співробітників Національної поліції України, наносить штучну кров на буцімто лікаря дитячої лікарні “Охматдит” начебто після російського ракетного обстрілу.  

 Пропагандисти переконують, що наслідки ракетного удару по дитячому медзакладу “зрежисував режим Зеленського”.  

“Верифікувавши інформацію у Національній поліції України, Центр повідомляє, що це відео – сценічна робота російських пропагандистів”, - йдеться у повідомленні. На це вказують наступні факти: 

1. Форма та взуття акторів повністю нові й чисті (у поліцейських, які працювали на місці, форма запилена).

2. На відео у буцімто поліцейського відсутня поясна система (зброя, кобура, рація, аптечка тощо) та кавер (чохол для шолома). Також розміщення шеврона з символікою Нацполіції порушує правила носіння однострою.

 3. Протягом тривалого часу поліцейські не забезпечуються берцями, правоохоронці мають спеціальні кросівки.

4. Волосся “лікаря” на відео російських пропагандистів за всіма візуальними ознаками нагадує перуку. 

 5. Матеріали лікарського одягу в реальності та на відео абсолютно різні. Крім того, на формі справжнього лікаря є горизонтальний шов на спині. На формі російського “лікаря” – шов відсутній.

“З метою виправдання та відбілювання репутації російських терористів, ru-пропаганда вдається до поширення абсурдних і безглуздих відеофейків, які приречені на провал”, - переконані в центрі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про наслідки ракетного удару по дитячій лікарні. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися