У КМДА розповіли, як навчатимуться столичні школярі у новому навчальному році

Тривалість семестрів, канікул та формат навчання: рекомендації КМДА

У КМДА надали столичним школам рекомендації щодо організації нового навчального року. Столична влада рекомендує організувати освітній процес максимально в очному форматі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію заступника голови КМДА Валентина Мондриївського.

Посадовець зазначив, що за два роки кількість місць в укриттях столичних шкіл збільшилась на 67 тисяч. Враховуючи безпекову ситуацію та облаштування додаткових місць в укриттях рекомендують проводити навчання офлайн.  

Валентин Мондриївський також розповів про рекомендації з тривалості навчального процесу. Перший дзвоник проведуть у столиці 2 вересня, перший семестр рекомендують завершити 21 грудня 2024 року, а другий провести з 13 січня до 30 травня 2025 року.

Канікули рекомендують провести наступним чином: 

  • осінні - із 28 жовтня до 2 листопада 2024 року,

  • зимові - з 23 грудня 2024 року до 11 січня 2025 року,

  • весняні - із 24 до 29 березня 2025 року.

Крім того, для учнів перших класів передбачені додаткові тижневі канікули – із 17 до 22 лютого 2025 року.

Заступник голови КМДА нагадав: “Для того, щоб подолати можливі освітні втрати і розриви, новий навчальний рік передбачає не лише проведення уроків, а й організацію компенсаторних занять, індивідуальних і групових консультацій, навчальних екскурсій, проєктної діяльності тощо”.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в одному з районів Києва оголосили тендер на організацію харчування у школах. Скільки коштуватиме харчування у 2024 році, читайте детальніше за посиланням.


Читайте также