На Київщині подорожчає харчування у навчальних закладах: скільки платитимуть батьки

Деякі категорії дітей харчуватимуться у закладах освіти Київщини безплатно

У Київській області проводять підготовку до нового навчального року. Разом з організацією навчального процесу розглядають питання з харчуванням дітей. У Богуславській міській територіальній громаді визначили вартість харчування, повідомляє портал "Коментарі".

12 серпня на позачерговій сесії міської ради розглянули питання організації харчування у закладах освіти. Депутати порушили питання щодо неефективності функціонування шкіл із малою наповнюваністю учнів як в економічних цілях, так і в питанні отримання дітьми якісної освіти. “Також перед голосуванням обговорили в деталях і причини підняття вартості харчування дітей, на що впливає низка факторів, в першу чергу, — подорожчання електроенергії, харчових продуктів тощо”, - повідомили у міській раді.

Депутати ухвалили рішення, що з початку нового навчального року вартість харчування одного дітодня становитиме:

  • для дітей дошкільного віку (не пільгової категорії та з багатодітних сімей), які відвідують дошкільні відділення у складі ЗЗСО – 99,15 грн (міський бюджет – 59,49 грн (60%), батьківська плата – 39,66 грн (40%);

  • для дітей дошкільного віку (пільгової категорії), які відвідують дошкільні відділення у складі ЗЗСО – 99,15 грн (за кошти відповідних бюджетів);

  • для учнів пільгових категорій 1-11 класів при одноразовому харчуванні — 72 грн (за кошти відповідних бюджетів).

Також депутати підтримали пропозицію спрямувати вільний залишок коштів загального фонду міського бюджету, що утворився станом на 01.01.2024 року, в сумі 800 000 гривень на харчування учнів пільгових категорій закладів загальної середньої освіти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки коштуватиме харчування у школах одного з районів Києва.


Читайте также