ЗНО: що будуть здавати столичні випускники

У столиці на ЗНО з іноземних мов зареєструвалися 646 учнів

В Україні стартує тестування учнів з іноземних мов. Школярі пройдуть іспит на знання німецької, французької та іспанської мов 6 червня. Таку інформацію надала директор Департаменту освіти і науки Києва Олена Фиданян. Поріг здачі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в цьому році в Україні буде менше 21 бала – дякувати абітурієнти повинні карантину. Про це розповіла заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко .

Так, знизити пороговий бал планують через епідеміологічну ситуацію. Рішення приймуть до того, як учасники отримають результати. У 2019 році поріг становив 21 бал, а в цьому році на пробному тестуванні – 19.

У столиці для участі у ЗНО з цих предметів зареєструвалося 646 осіб. Їх розмістять у 44 аудиторіях у 5 навчальних закладах. Німецьку мову будуть здавати 455 випускників, французьку – 118 випускників, іспанську – 73 учня.

Всього іспит включає в себе 59 завдань, для їх виконання школярам дають 150 хвилин.

Результат виконання завдань всього тесту буде зараховуватись як державна підсумкова атестація з іноземної мови (за вибором випускника) для учнів, які вивчали предмет на профільному рівні, а також буде використовуватися під час прийому у вищі навчальні заклади України.

Результати ЗНО з французької, німецької та іспанської можна буде дізнатися на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 25.07.2020.

Як повідомляв портал "Коментарі", абитуриенты з тимчасово окупованих територій України в цьому році зможуть поступити у вищі навчальні заклади і без проходження зовнішнього незалежного тестування (ЗНО). Про це йдеться на сайті парламенту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися