Скоро до школи: столичні навчальні заклади готуються до прийому учнів

Прийом документів на навчання в київські школи закінчений, столична влада розповіла, скільки школярів підуть у перший клас

Навчальні заклади столиці приймуть у цьому навчальному році 32 тисячі першокласників. І, хоча через епідемію коронавірусу школи можуть перейти на дистанційний формат, на всяк випадок, ще 3 тисячі вільних місць столичних навчальних закладів залишаються вільними. З такою інформацією виступив в. о. першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондрієвський, передає прес-служба КМДА.

Прийом документів уже закінчився — батькам необхідно було оформити юних любителів знань до 1 липня.

У повідомленні влади вказується, що майже 99% сімей вже визначилися з конкретним місцем навчання своєї дитини. Третина з них скористалася гарантованим правом першочергового зарахування.

"У цьому році столичні школи чекають майже 32 тисячі першокласників. Після першого етапу зарахування в кожній третій школі Києва залишилися вільні місця, всього - більше 3 тисяч. Батьки можуть ознайомитися з інформацією про наявність таких місць на сайтах шкіл. Як у минулому, так і в цьому році право на гарантоване зарахування мали діти з сімей, що проживають на території обслуговування школи, мають старших братів/сестер - учнів обраного закладу або ж є випускниками дошкільних підрозділів установ загальної середньої освіти або є дитиною працівника обраної школи", – уточнив Мондрієвський.

Додамо, що 9 липня буде проходити процедура жеребкування "по праву вибору" в навчальних закладах. Далі слід очікувати нових даних щодо кількості вакансій та документи на навчання знову продовжать приймати.

Як повідомляв портал "Коментарі", навчальний процес в Україні в його класичному розумінні має розпочатися з 1 вересня. Правда це буде можливим тільки в тому випадку, якщо в країні будуть помірні темпи розвитку епідемії коронавіруса. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися