У Дніпровському районі осучаснили дитячу бібліотеку за 700 тис. грн

Бібліотека № 118 для дітей була заснована в 1978 році

У бібліотеці № 118 на  вулиці Андрія Малишка, 25/1, в Києві презентували оновлений простір. В приміщенні тепер є нова література, мультимедійний комплекс і меблі. Це вдалось зробити завдяки проєкту "Сучасний бібліотечний простір „Територія пізнання“ бібліотеки №118", який переміг у Громадському бюджеті Києва. Його підтримало 850 киян, бюджет склав близько 300 тисяч гривень.

picture

"Стан матеріально-технічної бази бібліотеки не дозволяв створити повноцінне місце для читання, інтерактивних занять, творчого пізнавального простору. Зустрічі з письменниками, творчі майстер-класи з дітьми проходили на ентузіазмі бібліотекарів в приміщенні, що давно потребує ремонту", — заявила авторка проєкту Олена Гайдученко.

picture

Також для покращення матеріально-технічної бази відділ культури Дніпровської РДА провів поточний ремонт на загальну суму 400 тисяч грн.

Бібліотека № 118 для дітей була заснована в 1978 році. На сьогоднішній день обслуговує 1700 читачів, бібліотечний фонд — 13 572 примірників.

Як писали "Коментарі", у Києві з'явився робот-бібліотекар по імені НП Лукаш, який може допомогти всім бажаючим підібрати книгу за смаком. Повідомляється, що робот був створений в рамках мистецького проекту "Леся Українка: 150 імен". За формою він нагадує такий собі велику валізу з книгами. Побачити робота можна в читальному залі Леся Лаунж, в Українському домі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися