У МОН пообіцяли, що будівництво Президентського університету «не зачепить» зелену зону на ВДНГ

Створення інфраструктури університету відбуватиметься шляхом реконструкції діючих корпусів

Затупник міністра освіти та науки Ігор Гарбарук заявив, що будівництво Президентського університету на території Експоцентру України не торкнеться зеленої зони. Про це він сказав в коментарі "Укріфнорму".

За його словами, створення інфраструктури університету відбуватиметься шляхом реконструкції діючих корпусів, павільйонів Експоцентру України, це не буде 1зачіпати  ліс.

"Все це фейки, коли говорять про те, що якісь дерева вирізатимуть. Єдине, що там буде зніматися, це асфальтовані майданчики, недобудовані фундаменти, чагарники . Проєктом додатково передбачено озеленення", - сказав Гарбарук.

Гарбарук зауважив, що при визначенні місця для будівництва університету розглядалося кілька майданчиків. Локація ВДНГ була обрана через те, що там готова повністю інфраструктура, є поряд метро, дороги, мережі, аеропорт "Київ" ім. Сікорського, а також кілька університетів.

Університет планують побудувати до вересня 2023 року.

Як писали "Коментарі", на території ВДНГ у Києві розпочались роботи зі створення освітнього кластера. Йдеться про так званий Президентський університет, який планують відкрити у 2023 році. Про це повідомили на сторінці Експоцентру в Facebook. Так, біля павільйонів №19 та №21 почались вишукувальні роботи в рамках проєктування освітнього кластера. На території працюватиме спеціальна техніка.


 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися