В Києві планується студентський страйк: чим невдоволена молодь

Страйк спільноти Києво-Могилянської академії відбудеться 4 лютого

Студенти Могилянки не задоволені тим, що Міністерство освіти та науки не визнало результатів виборів президента закладу. Про це повідомляє "Укрінформ".

Тому вони повідомили, що проводитимуть безстроковий страйк. В заяві вказано, що студенти закликають адміністрацію університету не перешкоджати проведенню страйку, а на час мирних акцій здобувачі освіти мають право не з'являтися на заняття.

"Ми вважаємо наказ міністерства про призначення нового конкурсу на посаду президента НаУКМА недотриманням чинного законодавства, наступом на університетську автономію та знеціненням академічних свобод. У міністерства відсутні повноваження щодо визнання чи невизнання результатів голосування", - йдеться в заяві представників студентського самоврядування закладу.

Студенти ініціювали створення страйкового комітету, до якого приєдналися також очільники студентських організацій, деякі викладачі тощо.

4 лютого відбудеться акція під будівлею Кабінету Міністрів. На акцію протесту зберуться представники університету. В анонсі події вказано, що серед вимог: відправити у відставку Сергія Шкарлета, підписати контракт з обраним на виборах президента, сприяти встановленню автономії українських університетів. Мирна акція розпочнеться з 9 ранку. Попередньо, акція триватиме приблизно дві години.

На сайті МОН 2 лютого оприлюднили оголошення про початок конкурсу на обіймання посади президента Могилянки. В описі вказано, що "за результатами засідання експертно-кадрової  комісії МОН встановлено порушення законодавства України та Статуту університету в процесі проведення виборів президента НаУКМА".

Як повідомляв портал "Коментарі", у Києві відбудеться виставка картин Марії Примаченко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися