МОН скасує наказ про повторний конкурс: прем'єр про вибори президента Могилянки

Прем'єр повідомив про скасування нового конкурсу на посаду президента Могилянки

Очільник уряду повідомив, що 4 лютого відбулася нарада між урядовцями, нардепами, представниками президії парламенту, представниками університету та студентів Києво-Могилянської академії. Про це написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.

За його словами, Кабмін визнає автономність закладу й не втручатиметься у вибори президента Києво-Могилянської академії. Також за розпорядженням Міністрерства освіти і науки буде 4 лютого скасовано відповідний наказ про проведення повторного конкурсу щодо обрання кандидатів на посаду керівника вищого навчального закладу.

Відповідно до домовиленостей між урядовцями, депутатами та представниками Могилянки на базі закладу буде створено робочу групу під патронатом почесного президента Києво-Могилянської академії В’ячеслава Брюховецького. Група займатиметься вирішенням проблем, що виникли в колективі вишу.

"Домовились, що вимоги студентів та викладачів НаУКМА будуть подані у встановленому законодавством порядку. Відповідні органи вивчать факти, і з огляду на результати перевірки будуть ухвалені рішення", - написав прем'єр.

Раніше повідомлялося, що 4 лютого спільнота вишу планувала провести акцію під будівлею Кабінету Міністрів. Протестувальники планували виступити з такими гаслами: відправити у відставку Сергія Шкарлета, підписати контракт з обраним на виборах президента, сприяти встановленню автономії українських університетів.

На сайті Міністерства освіти і науки 2 лютого було оприлюднене оголошення про початок конкурсу на обіймання посади президента Могилянки.

Як повідомляв портал "Коментарі", студенти Могилянки не задоволені тим, що Міністерство освіти та науки не визнало результатів виборів президента закладу. Тому вони повідомили, що проводитимуть безстроковий страйк.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися