Нардеп різко висловилася на адресу міністра освіти, коментуючи страйк студентів

У Києві відбувся страйк студентів столичних університетів

4 лютого під стінами Кабміну пройшла запланована акція протесту студентства. На неї прибули не лише студенти Могилянки, а й студенти Київського політеху та Національного авіаційного університету. Протестувальники вимагали відставки міністра.

Народна депутатка Інна Совсун написала, що подала до президії парламенту проєкт постанови про відставку міністра освіти Сергія Шкарлета.

"Шкарлет – це ганьба для української освіти. Прем’єр-міністр, безсумнівно, повинен на це відреагувати. Адже проблема полягає не лише у тому, що відбулося втручання в автономію Могилянки, а й у тому, що за два роки на посаді Шкарлет так і не продемонстрував жодної візії та розуміння, що робити з системою освіти. Не перший міністр освіти, проти якого доводиться протестувати. І я точно знаю, що битви проти студентів міністри освіти завжди програють", - йдеться у дописі.

Політикиня додала, що надіслала проєкт постанови про відставку Шкарлета колегам для підписання. У Раді тим часом збирали підписи для проведення позачергового засідання для розгляду цього проєкту щодо відставки міністра. Необхідно набрати 150 підписів.

Також Інна Совсун розкритикувала зустріч із головою уряду, адже, на її думку, студенти не почули ніякої конкретики від прем'єра. Тому вони обіцяють страйкувати надалі, поки не замінять очільника Міністерства освіти та науки.

Як повідомляє портал "Коментарі", очільник уряду повідомив, що 4 лютого відбулася нарада між урядовцями, нардепами, представниками президії парламенту, представниками університету та студентів Києво-Могилянської академії.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися