У Києві створять столичний університет: що це

Важливим питанням, яке буде вирішено завдяки об’єднанню ВНЗ, також є робота мистецької загальноосвітньої школи при академії.

У столиці створять Київський столичний університет імені Бориса Грінченка. Створення відбудеться шляхом злиття двох вищих навчальних закладів "Київської академії мистецтв" та Київського університету імені Бориса Грінченка. Головна мета такого об’єднання - створити потужий муніципальний ВНЗ. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

“Об’єднавши потужні матеріальні бази університету та академії, Київ отримає якісно новий навчальний заклад із вищою якістю освіти за більшою кількістю спеціальностей”, – сказав він.

Важливим питанням, яке буде вирішено завдяки об’єднанню ВНЗ, також є робота мистецької загальноосвітньої школи при академії. Школа працюватиме і далі на тому самому місці, де розташована нині. Забезпечення школи буде покращено.

Вища освіта — це не лише здобуття ступеня. Якщо ми зробимо крок назад і подивимося, що тягне за собою навчання у коледжі, ми побачимо, що це більше, ніж просто відвідування занять та складання іспитів. Насправді вища освіта пов'язана з вивченням нових способів мислення та набуттям навичок вирішення проблем.

Студентів просять розмірковувати поза їхніми зонами комфорту. Їх вчать критично мислити як індивідуально, і у класі. У багатьох випадках учні повинні виявити свою уяву як в усних, так і в письмових роботах, які часто видаються перед однолітками. Іншими словами, вищу освіту вчить студентів думати по-іншому.

Крім отримання ступеня, студент отримає нові та покращені навички критичного мислення, аналітики, письмового та усного спілкування та групового вирішення проблем.

Як повідомляли "Коментарі", у Голосіївському районі української столиці на території Національного Експоцентру ВДНГ планують збудувати першу частину Президентського університету — роботи закінчать вже у 2022 році. Підрядник повинен буде провести реконструкцію павільйону №19, де проводили фестиваль "Кураж", та виставковий павільйон №17. Також буде збудовано фізкультурно-оздоровчий комплекс із басейнами, відремонтовано будівлю №37 та упорядковано водойму біля неї. Усі роботи будуть проведені до кінця 2022 року, очікувана вартість закупівлі становить 380 682 665 гривень.


 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися