Шкільні лінійки в Києві можуть скасувати: названо умову

Шкільні лінійки на 1 вересня вважаються культурно-масовими заходами, для яких діють обмеження

Попри карантинні обмеження, пов'язані з епідемією коронавірусу, навчальний рік все ж відбудеться. Чиновники запевняють, що новий навчальний рік буде розпочато, і наполягають, що учні сядуть за парти. Таку думку висловив Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби Києва, передає "Сегодня". Він також повідомив про обов'язкові правила, які повинні дотримуватися всі учасники навчального процесу - як школярі, так і викладачі.

"Учні та вчителі повинні бути забезпечені захисними масками, які не допускають поширення збудника інфекції. Також в школах повинен бути антисептик в достатніх кількостях для частої дезінфекції рук. Потрібно навчити всіх своєчасно і правильно ним користуватися, особливо це стосується маленьких дітей", - уточнив Рубан.

Під питанням також опинилося проведення традиційних шкільних лінійок на 1 вересня. Відомо, що такі заходи відносять до культурно масових, а значить, прямої заборони на їх проведення немає.

"Їх можна проводити, якщо населений пункт знаходиться в" зеленій "або" жовтої "зонах. Але з дотриманням всіх норм і правил: маски, антисептик і безпечна дистанція. Крім того, лінійку потрібно проводити на окремій території, де для кожної людини забезпечать площу в п'ять квадратних метрів. Якщо Київ потрапить в "помаранчеву" зону небезпеки - то все лінійки скасовуються. У цьому випадку проводити їх заборонено", - підкреслив Рубан.

Як повідомляв портал "Коментарі", Київ залишається в жовтій зоні епідеміологічної небезпеки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися