Навчання під час війни: освітній процес відновлюють у Києві

У столиці розпочинається дистанційне навчання

З наступного тижня у Києві освітні заклади відновлюють освітній процес у дистанційному режимі. Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

За його словами, з понеділка, 28 березня, у Києві дистанційний освітній процес розпочнуть школи, а також заклади професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти. Поновлення освітнього процесу під час воєнного стану позитивно вплине на дітей та підлітків, вважають психологи.

"Мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування, перемикання уваги дітей. Викладачі отримали чіткий сигнал – навчання в даних умовах має бути без негативних оцінок або об’ємних домашніх завдань – воно повинно стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями", — прокоментував Мондриївський.

Заступник мера Києва зазначив, що столиця має необхідну базу для організації освітнього процесу онлайн та гарний досвід проведення дистанційного навчання. Для учнів, студентів та педагогів у Києві створили потужну мережу онлайн-сервісів для розвитку та підтримки. Доступ до платформ закладів позашкільної освіти столиці – за посиланнями, оприлюдненими на сайті мерії Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з наступного тижня у Києві почнуть вимикати опалення. Столичні комунальники мають завершити опалювальний сезон у Києві з понеділка, 28 березня, однак є виключення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися