У Києві анонсували фестиваль дитячої журналістики з новим проєктом про війну

Подробиці про захід розповіли у мерії столиці

Київ готується до проведення ювілейного ХХ Міжнародного фестиваль-конкурсу дитячо-юнацької журналістики "Прес-весна на Дніпрових схилах". Про це розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентин Мондриївський, передають "Коментарі".

Участь у фестивалі "Прес-весна на Дніпрових схилах" традиційно беруть юні журналісти, фотографи, блогери, літератори, майстри мікрофону та камери з їхніми педагогами. Учасники приїздять до Києва з усього світу. Цього року ювілейний захід вперше відбудеться у столиці в умовах військового стану. Проведення фестивалю заплановане на 29 травня.

"Цьогоріч буде реалізовано новий мініпроєкт "Щоденники війни" – (не)дитячі історії про життя маленьких українців в умовах російської агресії та їх плани на світле майбутнє", – зазначив заступник мера Києва Валентин Мондриївський.

Через ситуацію з військовим вторгненням РФ захід відбудеться в онлайн-форматі. В мерії Києва додали, що оргкомітет фестивалю вже отримав понад 150 робіт від претендентів із різних областей України та багатьох країн світу, серед яких діти з Чехії, Словаччини, Польщі, Данії та інших держав.

Конкурсні пропозиції на участь у міжнародному фестиваль-конкурсі "Прес-весна на Дніпрових схилах" прийматимуть до 1 травня за посиланням.

Нагадаємо, мер Ірпеня Олександр Маркушин оприлюднив відеоролик з піснею учня 8-Б класу Ірпінської школи №12 Еміра Зейналова про війну, яку розв’язала Росія проти України. Кліп на свою пісню "Нам потрібне мирне небо!" хлопець змонтував сам. Дивіться відео на порталі "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися