У Києві розпочали прийом документів першокласників

Пріоритети при зарахуванні дітей назвали в мерії

У Києві за графіком розпочався прийом документів для зарахування дітей у перші класи. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київську міську державну адміністрацію (КМДА).

Подати документи батьки можуть як особисто, так і онлайн або поштовим листом. Приймати документи на зарахування дітей до школи у Києві будуть до кінця травня. Про особливості подачі документів під час воєнного стану розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, у Києві цього року зарахування до перших класів здійснюватиметься на підставі власноруч написаної заяви одного з батьків, її сканованої або фотокопії, направлених електронною поштою або факсом на адресу школи. Відсутність медичної довідки у дитини, це не є підставою для відмови у зарахуванні, повідомив Поворозник.

"Ми сподіваємося що 1 вересня поведемо першачків до школи!" – прокоментував перший заступник мера Києва.

Пріоритет при зарахуванні до першого класу у Києві матимуть діти, які проживають на території обслуговування школи, зареєстровані переселенці, а також діти, чиї брати чи сестри вже навчаються в цій школі, та діти працівників цих закладів. 

У Київській міській державній адміністрації також розповіли, коли закінчення навчального року у школах української столиці.

Нагадаємо, на Київщині майже усі школи продовжують освітній процес у дистанційному форматі. Подробиці щодо ситуації по районам — в нашому матеріалі.

Читайте також, що з травня деякі внутрішньо переміщені особи не отримають грошей — яких категорій переселенців стосується скасування соцдопомоги.

Читайте также