У Київській області створять понад 600 нових робочих місць

Завершилась реалізація державної програми «єРобота»

Завершено реалізацію державної програми "єРобота", спрямованої на отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. За весь період реалізації проекту від підприємців Київської області було подано 1661 заявку. Про це повідомили у Київському обласному центрі зайнятості.

Прийнято 227 позитивних рішень щодо виділення грантів у рамках державної програми "єРобота". Загальна сума коштів, які надійдуть отримувачам, перевищує 51 млн грн. Середній розмір мікрогранту складає 232,5 тис. грн. Серед переможців - 121 підприємець та 34 юридичні особи, які розширять свій бізнес та відкриють нові виробничі лінії. Крім того, 72 особи намірені відкрити власну справу. Київська область посідає друге місце в Україні за кількістю рішень, ухвалених впродовж останніх хвиль.

Гранти використовуватимуться для придбання обладнання, закупівлі сировини та матеріалів, оренди приміщень. Загалом в області буде створено 621 нове робоче місце: щонайбільше 15 нових робочих місць на кожен проект.

Безробітні кияни будуть залучені до "Армії відновлення". Через війну в країні очікується досить високий рівень безробіття - близько 30% за підсумками року, і це є серйозним викликом для держави. Тому Уряд розробив і запропонував механізм, за яким тимчасово безробітних можна залучати до виконання суспільно корисних робіт, в яких є потреба в регіонах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися