Понад 55 тисяч киян скористалися послугами служби зайнятості у 2022 році

Найбільше безробітних - 1947 громадян - отримали роботу у сфері торгівлі та ремонту

У 2022 році 55,5 тисячі киян скористалися послугами столичної служби зайнятості. Про це повідомляє "Open for business", передають "Коментарі".

З тих, хто звернувся до служби, близько 47 тис. – зі статусом безробітного, зокрема близько 9 тис. належать до соціально незахищених категорій громадян, з них понад 2 тис. – особи з інвалідністю.

З числа осіб, які перебували на обліку, 8,6 тисяч вже мали роботу, а 31,2 тисяч громадян отримали послуги з професійної орієнтації.

Більшість безробітних (1947 осіб) знайшли роботу в торгівлі та ремонті. Далі йдуть сфери управління, оборони та обов'язкового соціального страхування (841 громадян), переробної промисловості (723), освіти (709), діяльності у сфері адміністративних і допоміжних послуг (580), медичної та соціальної допомоги (548), професійної, науково-технічної діяльності (529), фінансової та страхової діяльності (497), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (430), інформації та телекомунікацій (419).

На 1 січня 2023 року 6,4 тисяч громадян були безробітними за статусом та 4,8 тисяч отримували допомогу по безробіттю.

У 2022 році до Київського міського центру зайнятості від роботодавців Києва надійшло 28,7 тис. вакансій. Крім того, станом на 1 січня 2023 року в базі столичної служби зайнятості налічувалося понад 4 тис. актуальних пропозицій роботи. Нині на одне вільне робоче місце у Києві претендують двоє безробітних.

У Бучі відбулася зустріч із представниками бізнесу Київщини. 5 січня в Бучі в рамках діалогу "Консолідація зусиль" відбулася зустріч представників Мінекономіки України, Київської ОВА та міжнародних організацій із підприємцями регіону.

Під час діалогу учасники окреслили проблеми, які існують для бізнесу в умовах воєнного часу, та обговорили подальші перспективи розвитку бізнесу в регіоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися