У Києві бракує кваліфікованих працівників: вакансії з найбільшими зарплатами

Які зарплати пропонують спеціалістам у столиці

У Києві збільшується попит на робочу силу різних професій та кваліфікацій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського міського центру зайнятості.

Вказується, у базі столичної служби зайнятості станом на травень налічувалось близько 3 тисяч актуальних вакансій. Кожна п’ята вакансія для професіоналів: інженерів, учителів, аналітиків та економістів. 

“У зв’язку з воєнним станом зріс попит на представників робітничих професій, які раніше вважалися переважно чоловічими - монтажників, електромонтерів, слюсарів, електрогазозварників, швачок, робітників з обслуговування будинків, малярів”, - йдеться у повідомленні.

Також у центрі зайнятості оприлюднили ТОП вакансій з найбільшими зарплатами:

  • сили оборони: інспектори та поліцейські поліції особливого призначення – 126 тисяч гривень;

  • ІТ-індустрія: інженери з програмного забезпечення, фахівці з розробки та тестування програмного забезпечення, інженери-програмісти – 110 тисяч гривень;

  • підприємства з іноземними інвестиціями: професіонали з організації захисту інформації з обмеженим доступом – 69 тисяч гривень, менеджери зі збуту – 67 тисяч гривень, журналісти – 54 тисяч гривень, редактори – 51 тисяч гривень, аналітики – 50 тисяч гривень, психологи – 47 тисяч гривень;

  • кваліфіковані спеціалісти: фахівців з публічних закупівель - заробітна плата 45 тисяч гривень, головних бухгалтерів – 43 тисяч гривень, пластичні хірурги, столяри та водії автотранспортних засобів – по 40 тисяч гривень.

“Пропонуючи сучасні конкурентні зарплати, працедавці водночас пред’являють високі вимоги до кваліфікаційного рівня кандидатів”, - уточнили у центрі зайнятості.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які сезонні вакансії актуальні у Києві.


Читайте также