Незвичний бізнес організував ветеран у Києві: подробиці

Який грант можуть отримати ветерани на створення чи розвиток бізнесу

Ветеран, переселенець з Маріуполя реалізував у столиці свою бізнес-ідею. Він обрав незвичайний напрямок - ветеран надає послуги перевірки на детекторі брехні. Послуги для організацій та пересічних громадян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського міського центру зайнятості. 

Ветеран разом з дружиною захищав Україну, обоє мають статус учасника бойових дій. До виходу на пенсію чоловік працював в Національній поліції. Тож, коли вийшов на пенсію, уже не уявляв спокійного життя і вирішив реалізувати ідею, яку обмірковував декілька років.

У центрі зайнятості розповіли, що поліграфолог - це фахівець, який працює зі спеціальним приладом – поліграфом. Якщо простіше - це детектор брехні. Спектр використання поліграфа досить широкий: це і перевірка кандидатів при оформленні на роботу (особливо коли йдеться про майбутніх керівників), і розслідування антикорупційних дій, фактів розкрадань та інших злочинів, і питання державної безпеки, особливо актуальне в нинішніх умовах. 

Також за допомогою поліграфа та експерта-поліграфолога можна з'ясувати побутові речі – дізнатися про наявність у людини алкогольної чи наркозалежності, схильності до ігроманії, виявити факт подружньої невірності. 

Хоча стовідсоткової гарантії жоден детектор брехні не дасть, але достовірність результатів досить висока.

Кошти отриманого гранту пішли на оренду офісу, а також придбання та оренду техніки.

У центрі зайнятості не вказують, який розмір гранту отримав ветеран. За умовами програми “Власна справа” заявник може отримати до 250 000 гривень, а заявники програми “Грант для ветеранів та членів їхніх сімей” можуть отримати до одного мільйона гривень на створення та розвиток власної справи.

У столичній службі зайнятості зазначили, що там безплатно консультують з питань отримання грантів та написання бізнес-плану, можливостей отримання компенсаційних виплат та допомагають з формуванням кадрового потенціалу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві бракує спеціалістів. Які вакансії актуальні, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Андрій

4 червня 2024, 21:14

Також професійні поліграфологи detectorlzhi com ua

Андрій

4 червня 2024, 21:13

Також професійні поліграфологи: https://detectorlzhi.com.ua/ru/detektor-lzhi-v-kieve/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися