У столичному метрополітені не хочуть приймати жінок: киянка розповіла про співбесіду

Ідею навчати жінок на машиністів називають політичною

Минулого місяця у столичному метрополітені оголосили набір на курси для майбутніх машиністів. За декілька тижнів отримати таку кількість заяв, що набір довелося припинити достроково. Виявляється, що ідея з набором жінок машиністками — політична і не має нічого спільного з реальністю. Про це розповіла кандидатка на посаду після співбесіди, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Telegraf.

Ніно Назарова (кандидатка на посаду) зазначила, що у столичному метрополітені висміяли бажання жінок працювати на "чоловічій" роботі. На своїй сторінці в X вона поділилася враженнями від співбесіди. За її словами, під час телефонної розмови представник метрополітену відмовляв і висміював бажання жінок стати машиністками, стверджуючи, що "жінка не здатна залізти в кабіну".

"Зі слів "начальника", вся ця ідея з набором жінок машиністками — політична і не має нічого спільного з реальністю", — поділилася Ніно.

На співбесіду з'явилися лише три жінки з 20 запрошених, тоді як чоловіків цього разу не запрошували. "Ми втрьох прослухали інформацію і вирушили в поїздку синьою гілкою в кабіні машиніста", — розповіла вона.

Після екскурсії метрополітеном жінки прослухали лекцію, де їм пояснили, що через мобілізацію бракує працівників, але "начальник" чітко дав зрозуміти, що надаватиме перевагу чоловікам, якщо вони з'являться.

"Мають зателефонувати з відділу кадрів, сказати відповідь. Та начальник чітко сказав, що віддасть перевагу чоловікам, якщо вони прийдуть. Нащо тоді було звати на цю зустріч? Бо так зверху сказали", — обурюється Ніно.

Вона розповіла, що під час співбесіди цікавилися не знаннями фізики, які потрібні для роботи, а сімейним станом. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які професії найзатребуваніші у столиці.


Читайте также