Столичного посадовця судитимуть за незаконні премії: подробиці

За шість місяців перебування на керівній посаді обвинувачений нарахував собі 145 тисяч гривень премії

У Києві керівник районного управління соціального захисту незаконно нараховував собі премії. Обвинувальний акт у справі правоохоронці скерували до суду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Києва. 

Слідство встановило, що фігурант незаконно нарахував собі 145 тисяч гривень премії. При цьому кошти призначалися підлеглим. 

Національне агентство з питань запобігання корупції у квітні 2024 року повідомило Святошинське управління поліції про виявлені порушення під час перевірки. За фактом неправомірного нарахування премій правоохоронці відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування.

У ході розслідування поліцейські встановили, що фігурант, який перебував на посаді начальника управління соціального захисту населення у Святошинському районі, протягом шести місяців 2023 року нараховував собі премії з бюджету, який виділявся на заробітну плату працівникам підрозділу.

Слідчі повідомили про підозру 35-річному посадовцю за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем. Покарання за вчинене передбачає позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Також передбачено штраф від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суд, за поданим клопотанням слідчих, ухвалив рішення про відсторонення чоловіка від займаної посади.

“Досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Зловмиснику загрожує до трьох років позбавлення волі”, - повідомили у столичній поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що посадовців “Укрзалізниці” викрили на хабарі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися