Цифровій грамотності навчають у Київському міському центрі зайнятості

Під час тренінгу безробітних навчають, як знайти роботу в Інтернеті, як зареєструватись у кабінеті пошукача роботи, як пройти профорієнтаційне тестування на сайті Державної служби зайнятості

У Київському міському центрі зайнятості розробили програму тренінгів "Цифрова грамотність", яка допоможе безробітним ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології. Про це повідомляє пресцентр КМЦЗ. 

"Цифрова грамотність – це така ж навичка у сьогоденні, як вміння грамотно говорити, читати чи писати. Ну, і звісно, ці знання підвищують конкурентоспроможність на ринку праці. Володіючи цифровою грамотністю, людина отримує значно більше шансів на працевлаштування та побудову успішної кар’єри", - наголосив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.   

Завдання, яке ставиться на програму тренінгів (на сьогодні вже проведено 50 онлайн-тренінгів, до яких долучилося понад 600 безробітних), - підвищення мобільності безробітних в онлайн-просторі, набуття ними навичок та здатності пошуку роботи в Інтернеті, вміння використовувати онлайн-ресурси для розвитку кар’єри. Як і всі послуги державної служби зайнятості, тренінги безкоштовні.

Під час тренінгу безробітних навчають, як знайти роботу в Інтернеті, як зареєструватись у кабінеті пошукача роботи, як пройти профорієнтаційне тестування на сайті державної служби зайнятості, знайомлять із деякими цифровими додатками для участі у вебінарах. 

Окреме питання – цифрова освіта, презентація освітнього порталу державної служби зайнятості та інших сучасних платформ (зокрема "Дія. Цифрова освіта", Prometheus, Coursera, "Освітній Хаб міста Києва" та ін.), які під час карантину встигли завоювати довіру у значної частини населення. 

Навчання та спілкування передбачає використання електронних навчальних матеріалів, містить ресурси для надсилання файлів для спілкування.  

"Цифровізація змінила усі галузі нашого життя. Проте без цифрової грамотності більшій кількості населення не обійтись. У громадян, які тимчасово перебувають у пошуках роботи та зареєстровані у столичній службі зайнятості, з’явилася унікальна можливість – підвищити свою цифрову грамотність. Перші відгуки від безробітних позитивні", - зауважила начальниця відділу організації профорієнтації КМЦЗ Інна М’якота.      



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися