Безробіття в Києві: кому складніше знайти роботу

У столиці налічується понад 25 тис. безробітних

Епідемія коронавірусу серйозно вдарила по економіці. Багато киян за час карантину втратили роботу. Статистичні дані, які опублікував Київський центр зайнятості свідчать, що найбільше серед столичних безробітних перебуває жінок, молоді, людей з вищою освітою і громадян, які залучені у сфері торгівлі. Про це передає "Вечірній Київ".

Так, на початок серпня на обліку в столичній службі зайнятості перебували 25,3 тис. безробітних. Допомога по безробіттю виплачувалася 22,2 тис. громадянам.

Відзначається, що безробітних чоловіків серед зареєстрованих - 39%, жінок - 61%.

Чверть зареєстрованих безробітних перед звільненням працювали в торгівлі та надавали послуги з ремонту, 10% - на підприємствах переробної промисловості, 9% - в державному управлінні, обороні, 8% - у сфері фінансової та страхової діяльності, по 7%, відповідно , - в сферах інформації та телекомунікації.

При цьому, база вакансій в столичній службі зайнятості, станом на 1 серпня 2020 нараховує 10,8 тисячі вільних робочих місць. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 8,7 тис. грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", з початку введення карантинних заходів в Україні офіційно втратили роботу майже півмільйона громадян. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість безробітних збільшилася на 67%. Всього, за станом на 20 серпня, статус безробітних мають майже 488 тисяч українців, допомогу отримують 411 тисяч осіб, свідчать дані Державної служби зайнятості.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися