Винесли кубки та медалі: у Гостомелі окупанти пограбували будинок відомого футболіста

У Гостомелі Київської області пограбували будинок відомого українського футболіста Владислава Ващука

У Гостомелі Київської області пограбували будинок відомого українського футболіста Владислава Ващука, який був гравцем столичного "Динамо" та національної збірної України з футболу. Про це стало відомо з інтерв'ю спортсмена, яке він дав журналістам видання La Repubblica.

За його словами, російські окупанти вкрали усі медалі та інші речі, які нагадували йому про футбольну кар'єру. Він зазначив, що під час перебування окупантів у Гостомелі він підтримував зв'язок із сусідами, які розповіли, що будинок був більш розбитим та брудним з кожним днем.

Росіяни вкрали медалі дев'яти чемпіонств із київським "Динамо", шість медалей за перемогу в Кубку України, Суперкубку України, а також колекції футболом та газетні статті.

Нагадаємо, що російські військові, під контролем якого майже місяць була Чорнобильська АЕС, завдали станції збитків на суму 135 мільйонів доларів. Окупанти викрали дорогу техніку та унікальне програмне забезпечення. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив голова Держагентства з управління зоною відчуження Євген Крамаренко в інтерв'ю The Washington Post.

Крамаренко також повідомив, що перелік викраденого майна не сповнений, і працівники ЧАЕС ще працюють над ним.

Зараз уже відомо про вкрадені з ЧАЕС 698 комп'ютерів, 344 машини, 1500 дозиметрів радіації, програмне забезпечення. Також окупанти викрали майже всі засоби пожежогасіння. Оскільки деякі з викрадених речей обладнано GPS-трекерами, стало відомо, що деяке викрадене майно вивезли до Білорусі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися