Мене переповнюють емоції: киянин розповів про проходження кваліфікації на Олімпіаду

Фігурист з Києва зміг пройти кваліфікацію на довільну програму

Фігурист Іван Шмуратко успішно пройшов кваліфікацію та позмагається за олімпійські нагороди 10 лютого, коли сольно виступить з довільною програмою. Про це повідомляють в прес-службі Національного олімпійського комітету.

На відбіркових виступах 20-річний киянин показав на льоду свою програму. Виступ українця судді оцінили в 78,11 балів, тож тепер Іван представить Україну в дисципліні "фігурне катання" серед чоловіків. Це значне досягнення для української збірної, адже минулої Олімпіади українці не пройшли до фінальної частини змагань з фігурного катання.

Киянин розповів про свої враження від того, що йому вдалося пройти кваліфікацію. Іван подякував за підтримку спортсменів з боку українців та додав, що після вдалого виступу на льоду його переповнюють емоції.

За словами спортсмена, для нього було дуже важливим вийти на лід після карантину через захворювання на коронавірус. Українець через позитивний тест втратив надію на участь в Олімпійських іграх, однак йому пощастило.

Іван наголосив, що він щасливий знову бути на льоду й успішно виконати у короткій програмі все, що планував. На його думку, він чудово показав усі елементи й продовжить готуватися до виступу 10 лютого.

Як повідомляв портал "Коментарі", пара фігуристів з Києва та Дніпра виступила на Олімпіаді в Пекіні в перший день. Спортивна пара українців посіла дев'яте місце в командному заліку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися