Пара фігуристів з Києва та Дніпра виступила на Олімпіаді: яке місце посіли

Українські фігуристи показали свої вміння на льоду в Пекіні

4 лютого  XXIV зимові Олімпійські ігри розпочалися командними виступами з фігурного катання.  В перший день Олімпіади на льоду виступали дві українські пари: Олександра Назарова і Максим Нікітін (танці) й Софія Голіченко та Артем Даренський (спортивна пара). Про це повідомляють в прес-службі Національного олімпійського комітету.

За підсумками першого етапу командної першості спортивна пара 17-річної киянки Софії та 20-річного дніпрянина Артема посіла дев'яте місце в командному заліку із оцінкою 53,65. В п'ятірці перших: китайці, росіяни, американці, японці, канадці.

На другому етапі відбору до фіналу змагатимуться окремо жінки та чоловіки. Поєдинки на льоду відбудуться в неділю, 6 лютого. До фіналу п'ять кращих команд з фігурного катання відберуть судді за підсумками обох етапів.

За словами тренерки з фігурного катання, наставниці дуету Назарова-Нікітін Галини Чурілової, спортивна пара киянки та дніпрянина гарно показала себе на льоду в перший день змагань.

Танцювальна пара харків'ян Олександри Назарової і Максима Нікітіна теж посіла дев'яте місце в командному заліку.

Про Софію Голіченко відомо, що вона неодноразово завойовувала медалі на чемпіонатах України з фігурного катання: "срібло" в 2021 році, "золото" в 2022-му. Пара Голіченко-Даренський зайняла п’ятнадцяте місце на чемпіонаті Європи 2022 року в Таллінні. Також вони стали п’ятими на змаганнях з фігурного катання серед юніорів у Будапешті в 2021 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", динамівці проведуть 4 лютого матч з болгарами в Туреччині. Динамо Київ зіграє з однією з кращих команд Болгарії, трансляція розпочнеться о 16:00 за київським часом.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися