Знайди відданого друга: огляд притулків для тварин у Києві та області

Розповідаємо про основні притулки для тварин, де можна взяти собі кота чи собаку

Сьогодні безліч чотирилапих друзів залишаються бездомними, і тоді притулки для собак – стають єдиним місцем надії та кохання. Забезпечуючи тимчасовий будинок та турботу для покинутих та беззахисних собак, ці установи відіграють важливу роль у забезпеченні благополуччя та безпеки для багатьох пухнастих підопічних. У цьому огляді ми розглянемо притулки для собак, які працюють не тільки, як укриття, а й шанс знайти нових власників та нове життя, сповнене турботи та відданості.


Фонд допомоги тваринам "Happy Paw"

Фонд допомоги тваринам "Happy Paw" був заснований у 2012 році з наміром надавати підтримку притулкам для бездомних тварин. До вже 2016 року фонд самостійно збудував свій перший притулок. Серед досягнень Happy Paw відзначають акції, такі як "Читання з пухнастиками", проведення благодійних "Забігів із собаками" та "Уроків доброти", спрямованих на формування гуманного ставлення до тварин. Крім того, було відкрито майданчики для вигулу собак у Києві, запущено проект пільгової стерилізації свійських тварин для малозабезпечених верств населення та багато іншого. Щоб взяти під опіку кота чи собаку, або назавжди забрати нового друга додому, необхідно відвідати сайт фонду, де є пошук за різними критеріями. Також на веб-ресурсі Happy Paw можна розмістити оголошення про зниклих або знайдених чотирилапих.

Адреса офісу: вул. Шота Руставелі, 44, 3 поверх, оф. 7.

Сайт за посиланням


Гостомельський притулок для тварин

Гостомельський притулок для тварин, заснований 1960 року на базі Київського міського добровільного товариства захисту тварин, дає притулок більш ніж 700 тваринам. Тут активісти відремонтували та перетворили будівлю, яка раніше служила корівником, у притулок з вольєрами для собак. Крім цього, у 2006 році було відкрито ветеринарний госпіталь. Притулок стверджує, що незважаючи на умови утримання, бездомні тварини поза вольєрами надзвичайно лагідні та доброзичливі. Щоб обрати нового члена сім'ї з притулку у Гостомелі, рекомендується відвідати його особисто, стежачи за оновленнями притулку у Фейсбук.

Адреса: смт Гостомель, вулиця Свято-Покровська, 213

Сайт за посиланням


Gaia

Притулок Gaia спеціалізується на пошуку нових сімей для котів та собак. Засновники притулку проводять стерилізацію, вакцинацію та лікування тварин, поки їм не вдасться знайти відповідного власника. Будь-хто може приєднатися до команди притулку, приділяючи свій час. Інформацію про тварин притулку Gaia можна знайти на їхній сторінці у фейсбуці, а точну адресу слід уточнити у засновників притулку.

Адреса: уточнюйте у засновників притулку.

Сайт за посиланням


Сіріус

Притулок "Сіріус", який є найбільшим в Україні, розпочав свою діяльність у 2000 році в селі Ясногородка, потім переїхав до села Федорівка. Притулок займається стерилізацією, вакцинацією та пошуком будинків для безпритульних тварин. Нині у притулку проживає понад 3000 собак та котів. Притулок також активно підтримує стерилізацію бездомних та домашніх вихованців малозабезпечених сімей у Києві та області, а також привертає увагу громадськості до проблем бездомних тварин.

Адреса: Київська область, Вишгородський район, село Федорівка.

Сайт за посиланням


Міні-притулок домашнього типу "Вольєр №1" або Київська команда допомоги вівчаркам

Міні-притулок домашнього типу "Вольєр №1" або "Київська команда допомоги вівчаркам" було відкрито у 2006 році. Спочатку притулок був організований у квартирі сім'ї, але зі зростанням кількості тварин його перенесли до окремого будинку. Основні зусилля спрямовані на догляд за вівчарками, але притулок також приймає та доглядає інших бездомних тварин. Щоб взяти під опіку вихованця з "Вольєра №1", рекомендується ознайомитися з інформацією на сайті притулку та відвідати його особисто.

Адреса: уточнюйте у засновників притулку.

Контакти за посиланням

У добрі руки

Притулок "У добрі руки" розгорнуть на базі міської неприбуткової громадської організації. Вони дбають про безпритульних котів і собак, регулюють кількість безпритульних тварин і беруть на тимчасове утримання тих, хто потребує особливого догляду. Адресу притулку слід уточнити у його засновників.

Адреса: уточнюйте у засновників притулку.

Сайт за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися