Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Зібрали найцікавіші заходи, які відбудуться у Києві цими вихідними, з 29 по 30 липня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних у Києві. Тут є і екскурсії, і вистави, і концерти та марафони. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 

Куди піти в Києві на вихідних 29 та 30 липня:


Виставка "Європа і Україна: діалог крізь віки"

Виставка приурочена до річниці надання Україні статусу кандидата в члени Європейського Союзу і покликана проілюструвати вплив західноєвропейської культури на українську в культурно-мистецькому, технологічно-промисловому та суспільно-політичному контекстах. Наша культура протягом сторіч органічно адаптувала західноєвропейські стилі. Це видно у предметах українського та європейського образотворчого й декоративно-ужиткового мистецтва кінця 18 — 19 ст., що представлені на виставці. На виставці демонструються меблі у стилі відомого французького мебляра Андре-Шарля Буля (1642—1732), західноєвропейські кабінетні меблі, вишукані австрійські меблі для віталень у стилі "бідермаєр", французькі різьблені шафи-вітрини у стилі "друге рококо". Інтер'єрне умеблювання доповнене масивними вазами, бронзовими канделябрами, настільною скульптурою на взірець робіт французького скульптора Клодіона. Ці предмети не лише формували смаки тогочасної української еліти. Вони стимулювали виробництво таких речей в Україні.

Коли: 29 та 30 липня, з 10:00 до 18:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість: 100 грн - дорослим, 50 грн - дітям 

Подробиці за посиланням 


Виставка "...Але будуть відроджені у славі і силі"

В експозиції представлені храми і сакральні споруди різних віросповідань та конфесій на теренах України, понівечені внаслідок повномасштабної військової агресії Росії. За понад рік війни окупанти зруйнували, пошкодили чи сплюндрували майже півтисячі храмів і сакральних споруд в Україні, значна частина з яких має історико-культурну цінність і є пам’яткою архітектури й мистецтва. До уваги відвідувачів представлені оригінальні експонати з колекції трьох музейних інституцій та унікальні фотодокументи, що свідчать про злочинні дії російської федерації проти свободи совісті й людяності.

Коли: 29 та 30 липня, з 10:00 до 18:00

Де: Трапезна, НЗ "Києво-Печерська лавра", вул. Лаврська, 9

Вартість: входить в єдиний квиток відвідування заповідника

Подробиці за посиланням 


Марія малює. 100 творів Примаченко

На виставці глядачі вперше побачать сто картин легендарної художниці, адже ці твори з приватної колекції київського мистецтвознавця Едуарда Димшица раніше ніколи не виставлялися. Сьогодні ми гостро відчуваємо, що і сама Марія Примаченко, її стійкість перед лицем випробувань долі, а тепер і її картини стали символом української незламності. Велику частину експозиції становлять роботи, що стали реакцією художниці на пережите: війну, загибель коханого на фронті, окупацію, бої за Київщину та післявоєнні злидні, Чорнобильську трагедію. Поруч зі знайомими нам образами фантастичних істот та квіткових декоративних панно у картинах акцентується тема боротьби добра і зла, в якій добро незмінно перемагає. Після трагедій війни Марія майже на 10 років полишила малювання, але повернулася, бо творчість була її способом існування.  Виставку супроводжуватиме публічна освітня програма, розроблена спеціально для проєкту: лекції, обговорення, майстер-класи.

Коли: 29 та 30 липня, з 11:00 до 19:00 (понеділок вихідний)

Де: Національний центр "Український Дім", вул. Хрещатик, 2

Вартість: 100 грн - повний, 50 грн - пільговий 

Подробиці за посиланням


СМАЛЬ. Карикатура 2013-2023

Це виставка Олега Смаля – метра української політичної карикатури, архітектора, ілюстратора, нині – арт-директора Муніципальної галереї мистецтв. Роботи автора отримали призи на міжнародних конкурсах карикатури більш ніж в 40 країнах світу і зберігаються в багатьох музеях та приватних колекціях.

Коли: 29 та 30 липня, о 16:00

Де: Музей окупації Києва, вул. Славгородська, 31

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Виставка "ЕНЕЇДА 225"

Присвячена знаковому твору Івана Котляревського. Проєкт приурочено до 225-ї річниці публікації поеми. Значення "Енеїди" – першого літературного твору, написаного розмовною українською мовою, не обмежується суто літературною сферою. Ця бурлескна поема відіграла важливу роль у історії українського націєтворення. Основна ідея виставкового проєкту – показати вплив "Енеїди" на розвиток українського національного руху та національної культури: від появи поеми й до сьогодення. Виставка розкриває контексти появи твору та його позалітературне життя.

Коли: 29 та 30 липня, о 14:00

Де: Національний музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість: від 50 грн

Подробиці за посиланням 


Виставка "Made in Kyiv. Археологія повсякдення"

Це смілива спроба поєднання класичного наукового досвіду і сучасних музейних технологій. У його основі – речі княжої доби (Х-XIII ст.), які є характерними власне для Києва і виявляють самобутність життя містян. В експозиції представлено копії карбованих на Русі монет і гривень, ювелірних прикрас, творів сакрального мистецтва, предметів побуту і керамічного посуду, елементи одягу та особистого благочестя. Матеріальна культура, презентована 3D моделями та репліками музейних предметів, постає наче свідок епохи – свого роду маркер, через який розкриваються світоглядні, виробничі та побутові сюжети контрастного життя столиці.

Коли: 29 та 30 липня, ср-нд з 12:00 до 19:00, пн-вт - вихідні

Де: Музей Києва. Museum of Kyiv, вул. Богдана Хмельницького, 7

Вартість: 70 грн - повний, 40 грн - пільговий

Подробиці за посиланням 


Trukhaniv Runday 

Runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з місією зібрати 1 мільйон українців, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів.

Trukhaniv runday - це пробігтися по найбільш безпечній та екологічній біговій локації в Києві. Бігати не є обов'язковою умовою, натомість дуже цінується волонтерська допомога: засікати час, сканувати учасників, роздавати токени, фотографувати та проводити розминку/заминку, бо runday - це соціальний проект, який тримається на волонтерах.

Коли: 29 липня, о 8:45

Де: Труханов остров, на вул. Парковій

Вартість: безкоштовно 

Реєстрація та подробиці за посиланням 


Відкриття виставки "Від витоків до сьогодення. Народна символіка Української державності"

Історія нашої символіки – це ключ до розуміння того, як і на яких засадах створювалася Українська держава.

Пізнаючи ключі декоративних розписів на курсах, які проводяться в Київському міському центрі народної творчості та культурологічних досліджень, митці талановито репрезентують глибинні традиції українського народу, творять сучасну культуру, уміло використовуючи усі можливості, а також талант. Якщо талант – це іскра Божа, то потрібно докласти ще чимало зусиль, щоб із неї спалахнув вогонь творчості.

На виставці будуть представлені роботи: Заслуженої майстрині народної творчості України Людмили Вітковської, членкинь Національної спілки майстрів народного мистецтва України Світлани Сігіди, Наталії Бойко, народних майстрів Наталії Пономаренко, Оксани Лупич, Ангеліни Петрової, Ксенії Курило, Ірини Плакіної, Софії Кандаурової, Лариси Шумейко, Наталії Рогозіної, Олени Коломієць, Анни Воронюк, Олени Кореняк, Інни Мокрицької.

Коли: 29 липня, в 15:00

Де: Національний музей Тараса Шевченка, бул. Шевченка, 12

Вартість: від 100 грн

Подробиці за посиланням 


Інтерактивна екскурсія-квест "Козацькі таємниці Подолу"

Під час прогулянки ви перенесетесь у часи наших національних героїв – українських козаків – та помандруєте старовинними вулицями 18 століття. Беріть з собою дітей та друзів, станьте справжнім козацьким загоном та розкрийте давні таємниці Подолу.

Коли: 29 липня, о 11:00

Де: Пам`ятник Григорію Сковороді на Контрактовій площі

Вартість: 300 грн 

Подробиці за посиланням 


Вистава "Страшенно хочеться поцілувати"

Доля "здає карти" як доведеться, а ми змушені грати вже з тим, що є. Кожну хвилину людина робить вибір. Повернути праворуч або ліворуч. Розлучитися або жити з цією людиною до останньої хвилини. Зрадити або зберегти вірність. З кожним рішенням виникає "колесо ймовірностей". Що робити якщо людина, яку ти кохаєш, виходить заміж за твого друга? Чи можна зберегти любов незважаючи ні на що? І як це зробити? Що у силах наших почуттів, а над якими почуттями ми не владні? Вистава з проекту "До і Після ...". Як завжди про найважливіше в особистому з елегантним гумором і максимальною відвертістю. Вистава на 100% для будь-кого з нас. І якщо ця ситуація з Вами ще не відбулася: "то на все свій час, - сказала бабуся і вилізла з-під коліс трамвая".

Коли: 29 липня, о 18:00

Де: Caribbean Club, вул. Симона Петлюри, 4

Вартість: від 290 грн 

Квитки за посиланням 


Панорамна екскурсія "Краєвиди Києва"

Під час порогулянки ви пройдете від стін величної філармонії до модерного скляного мосту. А дорогою дізнаєтесь історію купецького саду з павільйоном мінеральних вод. Тут і фонтани Термена, як реверанс старому Києву, і Чортове беремище з його легендами про відьом. Вас зачарують Андріївський узвіз і Алея художників. Зацікавлять історії Андріївської церкви та Кокорівських альтанок. А наприкінці зустріне "перша" Княгиня Ольга, щоб ще більше закохати вас у Київ. Будемо разом дихати ароматом п'янких київських краєвидів.

Коли: 30 липня, о 19:00

Де: біля входу у Національну філармонію України, Володимирський узвіз, 2

Вартість: 300 грн

Подробиці за посиланням 


Концерт Pianoбой

Рідкісна можливість почути і побачити Pianoбой у цивільній атмосфері, тому що 90 % концертів Дмитра Шурова від початку війни - благодійні концерти для військових, медиків, переселенців, тощо. Музикант говорить так: "Київ, приходьте до нас на терасу, щоб нагадати мені тексти моїх найромантичніших пісень, тому що саме їх я планую вам зіграти у цей вечір. Ну і без рок-н-ролу не обійдеться"

Коли: 30 липня, о 18:00

Де: Всі. Свої, вул. Десятинна, 12

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням 


Перша любов: або чому Висоцький покинув дівчину з Нагасакі

Концерт київськіх бардів та артистів. Часи вимагають підтримки не тільки вояків, але і тих хто в тилу. А добра пісня та влучне слово - це потужна зброя. Цього вечора свою музику та пісні гратиме музикант Ілля Вінник. 

Коли: 30 липня, о 15:00

Де: Музей Шолом-Алейхема, вул. Велика Васильківська, 5А

Вартість: 60 грн

Подробиці за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися