Куди піти у Києві: найцікавіші події цих вихідних

Куди піти в Києві на вихідних. Огляд актуальної афіши

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Києві. Тут є екскурсії, вистави, концерти, виставки та ще безліч цікавих подій для дітей та дорослих. Обирайте за власним смаком і не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 


"Brunch & Paint" Малювання

за бранчем з Ольгою Морозовою

Під час бранчу будете малювати під керівництвом професіонала, відпочиваєте зі смачним арт-сніданком très français і спілкуєтеся в затишній атмосфері з цікавими людьми - тобто, один з одним! Проєкт вестиме відома київська художниця Ольга Морозова - учасниця багатьох українських та міжнародних виставок, яка та продає свої роботи та прославляє Україну по усьому світі. Роботи Ольга Морозової знаходяться у колекціях музеїв сучасного мистецтва Іспанії та Уеску також в приватних колекціях в: Україні, США, Чехії, Франції, Італії, Великобританії, Перу, Іспанії, Великобританії. Малюватимемо в техніці "акріл". Усі матеріали, надаються.

Коли: 3 лютого, 11:00

Де: Арт-зал на Костьольній, 3

Вартість: 1250 грн

Квитки за посиланням 


Інтерактивна екскурсія для

шкільного віку "Квітка життя" 

На вас чекає гілка сюжетного квесту та інтеркативна екскурсія, справжня ботанічна пригода з головоломками, хімічними перетвореннями та пошуком прихованих предметів поміж нескінченних вітрин та залів. Це непоганий спосіб дослідити експозицію ботанічного відділу, адже ми перемиємо кісточки найскандальнішим, найзірковішим та найпафоснішим експонатам ботанічного музею, а також познайомимся з рослинами з-поза меж постійної експозиції. Вік: рекомендуємо цю програму з 9 років, тут трішки більше письма та читання, ніж на інших подіях, але якщо це вас не лякає, то можна спробувати відвідати і віковій категорії 7+.

Коли: 3 лютого, 14:00

Де: Національний науково-природничий музей НАН України, вул. Богдана Хмельницького, 15

Вартість: від 80 грн

Подробиці за посиланням 


Лекція Дмитра Шльонського

"Посмертні маски. Містерія Духа"

Лекція відомого києвознавця, директора Музею однієї вулиці Дмитра Шльонського, який зібрав найбільшу в Україні колекцію посмертних масок розкриє цікаві факти про цю давню традицію увічнення останнього земного образу людини. Учасники заходу також зможуть оглянути експозицію тимчасової виставки "Череп в пластичній анатомії", де представлені роботи студентів І-го курсу факультету образотворчого мистецтва і реставрації НАОМА, датовані 50-ми р. ХХ ст. - початком ХХІ ст. Це роботи з анатомічного рисунка, живопису та скульптури, в яких порушується художній інтерес до вивчення черепа як складної анатомічної конструкції.

Коли: 3 лютого, 16:00

Де: Національний музей медицини України, вул. Богдана Хмельницького, 37

Вартість: 150 грн

Подробиці за посиланням 


Музика та вино. Творчий вечір

Щосуботи у в Галереї Моді відбуваються живі невеличкі концерти – від автентики до сучасних стилів. Поєднання музичних гармоній, легкого алкогольного сп’яніння в середовищі меломанів – чудовий суботній вечір.

Коли: 3 лютого, 19:00

Де: MODI Art&Wine Gallery, вулиця Мала Житомирська, 17

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Абсурдна трагікомедія "Оркестр"

Вистава, яка першою презентувала нас на міжнародному театральному фестивалі. 7 особистих історій. 7 світів, наповнених різними переживаннями й емоціями особистого життя, життєвого побуту та соціального вирію. Вони усі такі різні, але об’єднані великим музичним оркестром, який є єдиним безпечним та стабільним місцем в їхньому світі… Без кохання в цій виставі ми також не обійшлись. І хоч події за п’єсою у Франції, але вони мають багато спільного із нашим життям… Театральна постановка з елементами танго

Коли: 3 лютого, 19:00

Де: театр "Вільні", вул. Велика Васильківська, 122

Вартість: 300 грн

Подробности за посиланням 


Показ документального фільму

"Повернення до української мови"

Офлайн показ документального фільму "Повернення до української мови" у Освітньому Центрі “МрійДій” спільно з Ukraїner та обговорення з авторкою сценарію документального фільму Юлією Найдиш та вчителем української мови, директором Освітньої Фундації "МрійДій" Артуром Пройдаковим. Відбудеться показ документальної стрічки Ukraїner про феномен української мови. Поговоримо про унікальність і трансформації української мови, а також про те, чому нині як ніколи важливо вивчати її й розмовляти нею.

Коли: 3 лютого, 12:00

Де: вул. Набережно-Рибальська, 5а

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Екскурсія виставкою віял

із колекції Олександра Міловзорова

Кураторська екскурсія виставкою віял із колекції Олександра Міловзорова. Чотири десятки виняткових творів досконалості європейських і азіатських виробників ХУІІІ-ХХ століть представлено на виставці. Віяло - об'єкт соціального визнання, улюблений аксесуар жінок вищого світу, ефектне доповнення костюма, знаряддя флірту і вишуканий предмет декоративно-прикладного мистецтва. Згадаємо захоплюючу історію віяла і легенди про нього. Поговоримо про складані віяла пліє та брізе, жорсткі утіви, віяла зі страусового пір`я. Екрани віял розписані справжніми художніми мініатюрами - пасторалі, квіти, алегорії. Часто сюжети взяті зі станкового живопису відомих "галантних" художників. А прикрашені ці маленькі шедеври рідкісними матеріалами - черепаховий панцир, слонова кістка, перламутр, золоті та срібні вставки, камінь. До десятка майстрів працювало над одним віялом, під час виготовлення поєднували розпис, різьблення, інкрустацію, різьбу, позолоту… Розкіш бароко, вишуканість рококо, вигнуті форми модерну застигли у віялах цієї виставки.

Коли: 3 лютого, 14:00

Де: Будинок-музей Тараса Шевченка, провулок Тараса Шевченка, 8а

Вартість: за ціною вхідного білета до музею

Подробиці за посиланням 


Вистава "Жіноча логіка"

Головна героїня — скромна бібліотекарка, недавно поховала коханого чоловіка і відправила доньку вчитися за кордон. Вона цілими днями тужить на самоті, поки не зустрічає колишню однокласницю Марго. Подруга-ворожка тут же відправляє її на кладовище — шукати нового судженого. Здавалося б, дивна, жіноча логіка призводить героїню до захоплюючого романтичного пригоди.

Коли: 3 лютого 18:00

Де: Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, пр-т Броварський, 25

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Виставка Ієроніма БОСХА - "Сад земних насолод".

Галерея живих картин в Universum Hall

Босх вважається одним із найбільш визначних представників пізнього середньовіччя та раннього Відродження в Нідерландах, і його роботи залишаються об'єктом досліджень та захоплення любителів мистецтва до сьогоднішнього дня. Твори Босха часто містять дивовижні, майже сюрреалістичні сцени з деталями, які можуть здатися більш ніж дивними. Це створює враження власного фантастичного світу. Босх часто відображав апокаліптичні сцени, пекельні пейзажі та гріхопадіння людства. Його твори можуть спонукати до роздумів над моральними питаннями та судженням.

Коли: 3-4 лютого, 11:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Оркестрове шоу Cinematic Symphony

Eclectic Sound Orchestra виконає близько 30 популярних кіномелодій: від класики до сучасності в безперервних сетах, протягом 70 хвилин. Музика прозвучить у модернових авторських обробках, у супроводі тематичного відеоряду. Ви сумували за новими враженнями? Тоді вам неодмінно потрібно потрапити на “CINEMATIC SYMPHONY”. 

Коли: 4 лютого, 19:00

Де: UNIVERSUM HALL, пр.Академіка Глушкова, 1 ВДНГ, павільйон №6

Вартість: від 550 грн

Квитки за посиланням 


Майстер-клас із виготовлення віял

На майстер-класі ви дізнаєтесь історію виникнення віял та їх різновиди; пір'я яких птахів використовували найчастіше. Навчимося спілкуватися "мовою віял", виготовляти віяла власноруч (з символом року чи авторським підписом). Створимо віяло для улюбленої іграшки, а ще віяло-шпаргалку. Оглянемо неймовірну колекцію віял Олександра Міловзорова під музичний супровід. 

Коли: 4 лютого, 12:00

Де: Будинок-музей Тараса Шевченка, Тараса Шевченка провулок, 4

Вартість: 150 грн

Подробиці за посиланням 


Концерт "Серенади. Моцарт, Елгар, Дворжак.

Київський камерний оркестр"

Програма в рамках недільних концертів для всієї родини: В. А. Моцарт Маленька нічна серенада, Е. Елгар Серенада для струнних, А. Дворжак Серенада для струнних. Виконує Київський камерний оркестр, диригент Юрій Літун.

Коли: 4 лютого, 13:00

Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2

Вартість: від 190 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися