Підсумки тижня у Києві: що важливого сталося з 24 по 28 липня

Про медичні безпілотники, новий вид оплати проїзду в транспорті, смертельну ДТП на блокпосту, атаку РФ на Київ та інші головні події цього тижня читайте в нашому матеріалі

Поточний тиждень видався насиченим для киян. Росія знову атакувала Київ, герб області хочуть оновити, на блокпосту сталася смертельна аварія, пасажирам з iPhone спростили оплату проїзду в транспорті, а в небі над регіоном тепер можна побачити нові безпілотники.

“Коментарі” підбивають підсумки та розповідають про головні події цього тижня.


РФ атакувала Київ за допомогою безпілотників

У ніч проти 25 липня російська армія знову запустила на українську столицю дрони-камікадзе Shahed . Завдяки роботі сил протиповітряної оборони, жодна ворожа мета до Києва так і не долетіла - всі вони були збиті на підльоті до міста. На щастя, обійшлося без жертв та руйнувань, уламки безпілотників упали поза населеними пунктами.


На станціях метро з'явилися додаткові лави

Тепер ще більше пасажирів підземки зможуть перечекати повітряну тривогу за більш комфортних умов. Київський метрополітен отримав модульні лавки , які встановлюватимуть під час тривоги. Конструкція складається з двох сегментів, які швидко та легко кріпляться між собою. На одному такому сегменті поміститься сім-вісім чоловік вагою до 1700 кг.

picture


Герб та прапор Київської області можуть змінити

Оновити дизайн вирішили через те, що на прийнятому 1999 року гербі Київщини зображено Юрія Змієборця, який нагадує Георгія Побідоносця з герба Московської області та Москви. Питання про зміну герба було обговорено ще з початку вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

Для заміни пропонують використовувати символ ангела. Це може бути ангел на різних фонах синього, білого та пурпурового кольорів. Проте розглядатимуть й інші ідеї. Важливо, щоб новий дизайн відповідав українській історії, культурним цінностям, соціально-економічним особливостям та традиціям регіону.

picture


Водій збив військовослужбовців на блокпосту у комендантську годину

25 липня о 00:05 на Берестейському проспекті мешканець Києва збив нацгвардійців на блокпосту . Один постраждалий помер від отриманих травм на місці, другого госпіталізували у тяжкому стані. Ще одного військовослужбовця було травмовано, йому надали медичну допомогу на місці. 23-річного водія затримали. Крові в його алкоголі не виявили, тому перевіряється версія із наркотичними засобами.

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого та завдало тяжких ушкоджень (ч. 2 ст. 286). На час розслідування фігуранта засудили до СІЗО без права внесення застави. Йому загрожує від трьох до восьми років ув'язнення з позбавленням права керувати транспортом на строк до трьох років або без.



У громадському транспорті тепер приймають оплату від Apple Pay

Пасажири наземного транспорту тепер можуть розплатитися за проїзд за допомогою смартфонів iPhone та годинника Apple Watch. Для цього потрібно додати банківську картку до "Гаманця" і потім прикласти гаджет до валідатора. Також можна підключити функцію "Екпрес-проїзд", щоб оплачувати проїзд без розблокування пристрою або виведення з режиму сну. Вона підійде для гаджетів iPhone 8 і новіші, а також Watch Series і новіші.

Докладну інструкцію щодо підключення цієї послуги читайте тут .


Чиновниця "Укрзалізниці" заробила на новорічній ялинці для залізничного вокзалу

Напередодні новорічних свят співробітниця підприємства, яка обіймала одну з керівних посад, організувала тендер на купівлю ялинки та погодилася на угоду за завищеною вартістю – за 720 тисяч гривень. Пізніше з'ясувалося, що реальна ціна ялинки – 339 тисяч гривень, тож жінка заробила на цьому тендері близько 380 тисяч гривень. До того ж вона купила дерево не у виробника, а через посередника, що також вплинуло на ціну. Проводиться розслідування фактів розтрати бюджетних коштів підприємства.


Прогноз погоди на зиму

Синоптики розповіли мешканцям столиці, яка погода на них чекає взимку 2022-2023 року. Морози прийдуть до Києва вже на початку грудня, хоча до середини місяця значно потеплішає . Температура коливатиметься від -6 до 6 градусів.

У січні можливі дощі та потепління. В середньому буде від -7 до 8 градусів.

А найнижча температура наздожене столицю у лютому. Похолодати може до -11 градусів уночі. Проте з 6 лютого температура, за прогнозами, не опуститься нижче за 0 градусів.


На Окружній дорозі завершили ремонт

Проїзд трасою для автомобілів повністю відкрили цього тижня. Дорожники оновили 3 кілометри магістралі в межах Одеської площі та вулиці Територіальної оборони. Наразі завершується облаштування виїздів із прилеглих територій та велодоріжок. Також комунальники відремонтують тротуари, впорядкують територію та нанесуть розмітку на нове покриття.

picture


Переселенцям роздають ключі від безкоштовних квартир у столиці

ВПО можуть отримати квартири для тимчасового проживання безкоштовно. Київ придбав за 230 млн. гривень 113 квартир, в яких розселяє вимушених переселенців. Нерухомість загальною площею 6 тисяч кв. м перебуває у власності територіальної громади. 37 квартир уже введено в експлуатацію та готові приймати мешканців.


Бензин у регіоні скоро подорожчає

У серпні очікується зростання цін на пальне у Києві та Київській області. Причиною цього стане поступове зростання вартості нафти у світі, що було спричинено скороченням видобутку сирої нафти в Саудівській Аравії. До кінця літа ціни на бензин у Київській області зростатимуть по 1-2 гривні щотижня. А разючі зміни українці зможуть помітити у середині вересня.


В одній із лікарень відкрили майданчик для реабілітації

Пацієнти Київської міської клінічної лікарні №4 тепер зможуть вчитися ходити після травмування ніг чи ампутації на спеціальному майданчику. На ділянці уклали різні види покриттів : тротуарну плитку, бруківку, решітки для паркування, тактильну плитку для слабозорих, дерев'яний місток та інші поверхні. Це допоможе людям, які вчаться ходити заново або звикають до протезів, відчути дорогу та випробувати її перед випискою з лікарні.


На ремонт парку хочуть витратити мільйони гривень

Йдеться про парк "Вічна слава" на Печерську - там комунальники "Київзеленбуду" мають намір капітально відремонтувати сходи та облаштувати територію: демонтувати старі та укласти нові плити, оновити дощову каналізацію та інше. Витратити на роботи готово близько 5 мільйонів гривень із міського бюджету.


У небо над Київщиною запустили медичні безпілотники

Це зробили в рамках гуманітарного проекту з доставки медичних препаратів до лікарень . Крила безпілотників забарвлені у червоний колір, а на корпусі зображено український прапор. Такі БПЛА доставлятимуть ліки, гуманітарні вантажі та компонент крові для порятунку життя пацієнтів. Проект реалізували за підтримки міжнародних партнерів для оперативної логістики.

Літатимуть такі апарати по кілька разів на день у світлу пору доби на висоті 100-300 метрів. У польоті вони майже не галасують. При наближенні до лікарні БПЛА знижуватимуться до 20-40 метрів і у певній зоні скидатимуть вантажі у жовто-блакитних боксах на парашуті.

picture



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

29 липня 2023, 10:42

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom//////////////////////////////////////////////Нейтральний статус України для Росії має важливе значення — Путін.........Також Росія готова шукати шляхи мирного врегулювання ситуації навколо України, від переговорів Москва ніколи не відмовлялася..........PUILO OTMOROZOK ORGANIZOVAL DVE VOINU V UKRAINE SOZDAV SKOTSKIE OTNOSHENIIA NEVEROIATNO UNISHAIUSHIE I OSKORBLIAIUSHIE UKRAINSKII NAROD POETOMU SHUZN'' PRI VSEI EE PLASTICHNOSTI I TOLERANTNOSTI PODVELA K TAKOMU VUVODU===PUTINISTICHESKOE DER''MO I VSE RASHUSTU DOLSHNU BUT'' NAKAZANU TOL''KO SILOI ORUSHUIA TOL''KO VOENNUM SPOSOBOM.........KOGDA POIAVLIAETSIA NA =ZEMLE= VOT TAKOI PUILO PODONOK TO S NIM NUSHNO OBRASHAT''SIA TOL''KO SILOI ORUSHUIA ZADEISTVUIA LIUBUE SPETSUAL''NUE AKTSUI NEITRALIZUIUSHIE PUILO FIURERA........Нейтральний статус України===ETO BESKONECHNAIA GEO=IGRA PUTINA I VEDUSHIX POLITIKOV ZAPADA TSEL'' KOTOROI===ETO DESTABILIZATSUIA UKRAINU PO TIPU SIRII AFGANISTANA===STRAN DONOROV STAVSHUMI SHERTVAMI STRAN PARAZITOV.......PUTIN TOCHNO TAKSHE MOG BU TREBOVAT'' NEITRAL''NOGO STATUSA OT BALTIISKIX STRAN DOSTAVKA RAKET IZ KOTORUX V MOSKVU SAMAIA KOROTKAIA I POSMOTRITE NA BOGATUIU BRITANIIU===EE VUSHVURNULI IZ EVROSOIUZA POETOMU UKRAINA INTERESUET I PUTINA I ZAPAD KAK =OCHAG DESTABILIZATSUI=............ZADUMAITES''===VO VREMIA VOINU NE PRIGLASIT'' V VIL''NIUSE UKRAINU V NATO===ETO VSE GOVORIT O TOM CHTO SAMA UKRAINA NIKOMU NE NUSHNA A NUSHNU VNESHNIM SILAM ZLA TOL''KO EE RESURSU===TERRITORIAL''NUE CHELOVECHESKIE FINANSOVUE........США вирішили покарати Китай за допомогу Росії........Китай надає військову допомогу Росії: розвідка США (ВІДЕО)........USA IZDEVAIUTSIA NAD SLOVOM '''''POKARATU'''''' POTOMU CHTO NASTOIASHIE DEMOKRATU DAVNO BU TOTAL''NO IZOLIROVALI ZAPADNUI MIR UKRAINU OT KITAIA IRANA INDII TSAR''KI KOTORUX TVORIAT CHTO ONI XOTIAT===NU I PUSKAI TVORIAT===NASTOIASHAIA DEMOKRATIIA CHTOBU ZASHITIT'' SEBIA OT AVTORITARNOI I INOI DESTRUKTIVNOI GRIAZI DAVNO BU IZOLROVALAS'' OT VARVARSKOGO VOSTOKA VKLIUCHAIA '''''''''EBNUTUIU MOSKOVIIU''''''''...........NO BOL''SHE VSEGO NEGATIVNO PORAZIL DSHO BAIDEN ISTOCHAIUSHII ENERGETIKU =VLADEL''TSA XOZIAINA ZAPADNOGO MIRA= I ETO IMPERSKOE VUSOKOMERIE OSHUSHAETSIA VSE PRAVLENIE DSHOZEFA BAIDENA===DOLGO NE POSESHAVSHEGO UKRAINU VO VREMIA VOINU VOINU XOTIA BUVSHEGO RIADOM V POL''SHE===STRANNO NE PRAVDA LI......BAIDEN NE PRIGLASIL UKRAINU V NATO V VIL''NIUSE.......BAIDEN VUSHVURNUL BORISA DSHONSONA IZ VLASTI I POLITIKI POTOMU CHTO XARIZMA U BAIDENA 0=NOL'' A U DSHONSONA OGROMNAIA......I BAIDEN ZAXOTEL NAZNACHIT'' GLAVOI NATO URSULU FON DER LIAEN===XOZIAINU MIRA BAIDENU NUSHNA PRISLUGA I EMU NAPLEVAT'' NA BRIUSSEL'' NA RAZVITIE GLOBAL''NOI MONOPOLIARNOI DEMOKRATII===GUMANISTICHESKOI..........VASHUNGTONSKAIA DEMOKRATIIA VSEGDA OPIRALAS'' NA VELICHIE USA NA INTERESU USA DOMINIROVANIE KOTORUX V MIRE DOLSHNO OBRAZOVAT'' VECHNUIU POLITSENTRICHNUIU IERARXIIU STRAN===IMPERIALISTOV BOL''SHUX I MALUX I IX SHERTV===PSEVDOSTRAN KOLONIAL''NUX PRIDATKOV........NO KAK BU VU NE KRITIKOVALI BAIDENA SBEREGAIUSHEGO S PUTINUM KOLONIEI SLAVIANSKII ANKLAV A ETO 200=400 EVRO=DOLLAROVUE ZARPLATU I 60=TI EVRO=DOLLAROVUE PENSII TO BAIDEN VSERAVNO POBEDIT TRAMPA V 2024 I UKRAINE VUGODNO ETO.........OTSENITE KAK SLABA DEMOKRATIIA V USA I NA ZAPADE===ZASHITA TERRITORIAL''NOI TSELOSTNOSTI 200 STRAN REAL''NO SLABA I DASHE ETOT EDINSTVENNUI SAMUI NACHAL''NUI STABILIZATSUONNUI SEGMENT DESTRUKTIVU TRAMP DESANTIS LE PEN ORBANU =ADG= STREMIATSIA UNICHTOSHUT''........Алис Вайдель CHLEN =ADG= TVAR'' FASHUSTKO=RASHUSTKAIA VOSSTAVSHAIA IZ PEPLA GERMANSKO=GITLEROVSKIX RUIN PROTSETIROVALA BISMARKA SCHITAVSHEGO CHTO U STRAN NET DRUZEI A EST'' TOL''KO INTERESU NIZVERGAIA CHELOVECHESTVO V KOSHMARNOE PROSHLOE........A PRI NASTOIASHEI BRIUSSEL''SKOI DEMOKRATII VSE STRANU I NARODU===ETO MILOSERDNUE BRAT''IA I SESTRU VECHNUE DRUZ''IA I SOIUZNIKI............Ракетний удар по будинку у Дніпрі: Зеленський оприлюднив відео з наслідками............===========MU PRIZUVAEM MAKSIMAL''NO USILIT'' =PVO= 50=PIAT''DESIAT =PATRIOTOV= I DRUGIX SISTEM DOLSHNO BUT'' POSTAVLENO V UKRAINU.......==========MU PRIZUVAEM TSENIT'' SHUZN'' KASHDOGO UKRAINSKOGO VOINA===LINIIA RAZGRANICHENIIA DOLSHNA BUT'' ZAMINIROVANA VSY I PRI TAKOM SOIUZNIKE KAK DSHO BAIDEN OSVOBOSHDENIE===POLNOE UKRAINU NEREALISTICHNO........========MU TREBUEM OBSTRELIVAT'' DAL''NOBOINUMI RAKETAMI 24/7 =SUXOPUTNUI KORRIDOR= =PUTINSKII KRUM= A TAKSHE VOENNUE OB''EKTU V ROSSII.......==========LIUTAIA SMERT'' PUTINU I VSEM RASHUSTAM........========SLAVA UKRAINSKIM VLASTIAM.........=======SLAVA VSY........=======SLAVA UKRAINSKOMU NARODU........=======SLAVA UKRAINE..........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися