Українців попередили про небезпечний продукт: який товар закликають не купувати

Споживачів закликають не купувати рибу на стихійних ринках

Українців закликають не вживати рибу, яка загинула в акваторії річок Сейм і Десна, а також не купувати рибу на стихійних ринках та без документів, які підтверджують якість продукту. Про загрозу для здоров'я та життя розповіли у Держрибагентстві, повідомляє портал "Коментарі".

“Рибоохоронці Держрибагентства спільно з Держпродспоживслужбою продовжують посилений контроль за реалізацією риби, яка загинула внаслідок забруднення річок Сейм і Десна. За результатами проведених заходів на стихійних ринках та місцях продажу водних біоресурсів у постраждалих регіонах, фактів реалізації риби, непридатної до вживання, не виявлено”, - повідомили в агентстві.

Попри відсутність порушень чиновники закликали громадян бути пильними. В агентстві наголосили, що риба, яка реалізується на стихійних ринках, а продавці не мають відповідних документів про походження та якість товару, може бути шкідливою та смертельно небезпечною.

“Наголошуємо, що рибу, яка загинула в акваторії річок Сейм і Десна, не можна збирати для подальшого споживання. Жоден спосіб приготування, у тому числі сушіння, в’ялення, смаження чи варіння не зробить її безпечною – таку рибу не можна вживати. Адже вона може містити збудники інфекційних хвороб чи паразитів”, - попередили у Держрибагентстві.

Також у північних областях діють додаткові обмеження - у Чернігівській, Сумській та Київській областях заборонено купання, вилов риби та використання води для господарських потреб на річках Сейм і Десна. Такі обмеження ввели з метою недопущення спалахів харчових отруєнь серед населення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області продавали незаконно виготовлений товар.

Читайте также