У Києві зафіксовані випадки захворювання на ботулізм: подробиці

У КМДА повідомили симптоми захворювання на ботулізм

Наразі через ботулізм у лікарню потрапили два пацієнти у тяжкому стані. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Київській міській державній адміністрації.

У КМДА нагадали, що найчастіше стає причиною захворювання:

"Причиною захворювання найчастіше є вживання продуктів домашнього консервування: м’яса, риби, інколи овочів, а найчастіше – продуктів в’ялених чи копчених у домашніх умовах".

До первинних симптомів ботулізму належать спрага, сухість слизових оболонок, відчуття "грудки" в горлі. Згодом також у хворих на ботулізм з'являються сильний головний біль, запаморочення, підвищення температури тіла й безсоння.

"Будь ласка, дотримуйтеся правил приготування їжі, не вживайте її зіпсованою та не купуйте у сумнівних продавців", - закликали в КМДА.

Як повідомляли раніше "Коментарі", вирвані нігті та куля в голові: під Києвом знайшли ще одну могилу закатованих окупантами українців. За попередньою інформацією російські військові в окупованому населеному пункті катували двох чоловіків, а потім їх убили. На руках загиблих, зав'язаних за спиною, вирвані нігті, на тілах сліди від вогнепальної зброї.

Також "Коментарі" писали, що у Києві відновив роботу центр реабілітації дітей з інвалідністю. Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю знову працює та надає послуги реабілітації в умовах воєнного стану в повному обсязі, зокрема — у дистанційній формі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися