Вирвані нігті та куля в голові: під Києвом знайшли ще одну могилу закатованих окупантами українців

На Київщині документують злочини військових РФ під час окупації

Поліція Київщини повідомила про виявлення нової могили мирних українців під Києвом. Знайдені тіла людей свідчать про катування окупантами. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила прес-служба Офісу генерального прокурора України в Телеграмі.

"Під час проведення слідчих дій на території села Калинівка Макарівської ОТГ виявлено несанкціоноване захоронення двох чоловіків зі слідами катувань", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що за попередньою інформацією російські військові в окупованому населеному пункті катували двох чоловіків, а потім їх убили. На руках загиблих, зав'язаних за спиною, вирвані нігті, на тілах сліди від вогнепальної зброї.

"За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)", - повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві працює тимчасовий притулок для тварин. У тимчасовий притулок для тварин, що працює у Києві, привозять тварин, які втратили господарів або загубились в Ірпені, Бородянці, Гостомелі та інших населених пунктах Київської області.

Також "Коментарі" писали, що у Києві відновив роботу центр реабілітації дітей з інвалідністю. В мерії столиці повідомили, що Київський міський центр реабілітації дітей з інвалідністю знову працює та надає послуги реабілітації в умовах воєнного стану в повному обсязі, зокрема — у дистанційній формі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися