Сьогодні змінюється механізм отримання інсулінів хворими на діабет

Для пацієнтів практично нічого не зміниться, а стане зручнішим.

Із 1 жовтня у Києві, як і в усій Україні, змінюється механізм адміністрування та фінансування інсулінів. Тепер відповідальність за це несе Національна служба здоров’я України.

Як пояснила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, до цього фінансування Програми відшкодування вартості препаратів інсуліну відбувалося за державною субвенцією, яка не покривала 100% потреби, і дофінансування йшло з місцевого бюджету.

"Тепер реімбурсація інсулінів здійснюватиметься виключно за кошти Національної служби здоров’я України", –  сказала вона.

При цьому, за словами Ганни Старостенко, для пацієнтів практично нічого не зміниться, а стане зручнішим.

"Зокрема, отримати інсулін можна буде в будь-якому місті в аптеці, яка уклала договір із НСЗУ. Крім того, за новим рецептом на інсуліни не доведеться щоразу звертатися до ендокринолога. Якщо не потрібно вносити зміни до індивідуальної програми лікування, його зможе виписати й сімейний лікар", – пояснила вона.

Для отримання інсуліну за новим алгоритмом необхідно звернутися до ендокринолога, отримати індивідуальний план лікування, та перший електронний рецепт на інсулін.

Із цим рецептом пацієнт може звернутися в будь-яку аптеку, що уклала угоду щодо реімбурсації з НСЗУ. Знайти таку аптеку можна буде за наліпкою "Доступні ліки+інсулін", або зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером телефону: 16-77. П

Як писали "Коментарі", громадська організація "Асоціація лідерів стійкого розвитку" запустила всеукраїнську програму "Врятуй себе життя - перевірити на діабет", метою якої є підвищення рівня обізнаності про діабет і проведення масової перевірки жителів країни на це захворювання.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися